~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

duminică, 19 martie 2017

FUEGO - mesaj tulburător


Paul Surugiu - Fuego:
"Să ne iubim artiştii!"

Zi de doliu ieri, în toată România. Cântăreaţa de muzică populară Ileana Ciuculete a fost condusă pe ultimul drum, la Cimitirul Străuleşti, de către soţ, cei doi fii ai săi, de rude, colegii de scenă, prieteni şi mii de bucureşteni.
Aflat în turneu naţional, Fuego nu a putut fi prezent la înmormântarea Ilenei Ciuculete de la Cimitirul Străuleşti, fiind nevoit să-şi respecte programul artistic, să se deplaseze şi să concerteze la Iaşi.
Marcat de tragedia care a lovit familia Ilenei Ciuculete şi de dispariţia ei fulgerătoare, Fuego a ţinut să îi aduca un ultim omagiu colegei sale şi a început spectacolul de la Iaşi cu un moment de reculegere în amintirea cântăreţei de muzică populara. Vizibil tulburat, Fuego a intrat pe scenă şi a început să cânte o piesă emoţionantă. Abia ulterior, la finalul melodiei, Fuego s-a adresat spectatorilor săi, vorbindu-le despre Ileana Ciuculete şi marea pierdere suferită de România, îndemnându-i pe aceştia să îşi aprecieze artiştii cât sunt în viaţă şi pe pământ.
"Dragi prieteni, aţi aflat cu toţii... zilele acestea ne-a părăsit artista Ileana Ciuculete.
Să ştiţi că nu am cunoscut-o foarte bine pe Ileana, dar ea a avut un repertoriu ales, cânta de mică, şi, uitându-mă şi ascultând zilele acestea repertoriul ei, mi-am dat seama că Ileana lasă moştenire poporului român cântece foarte frumoase din zona ei, din zona Olteniei.
Desigur că atunci când pierdem un artist, mai cade o stea, aşa cum a spus şi cântecul meu. Desigur, atunci când pierdem un artist, parcă pierdem o parte din inima noastră, pentru că artiştii sunt cei care v-au adus dumneavoastră, o lacrimă, un zâmbet pe chip.
De aceea, toată viaţa mea am militat pentru lucrul acesta, să ne iubim artiştii, să îi preţuim, pentru că vor pleca unii dintre ei prea repede şi atunci poate vom vorbi prea puţin despre ei.
Pentru că în această după-amiază a fost înmormântarea artistei Ileana Ciuculete, aş vrea să ţinem un moment de reculegere, în memoria ei, în semn de preţuire pentru o artistă care a purtat cu cinste costumul popular tradiţional oltenesc şi acolo, într-o stea, Dumnezeu să o ierte şi să o odihnească!
Vă mulţumesc!",
a spus Fuego.
Publicul a reacţionat imediat şi a păstrat tăcerea pentru câteva momente, în semn de omagiu pentru cea care a fost Ileana Ciuculete.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu