~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

vineri, 17 februarie 2017

"Sunt fascinat de colecţia impresionantă..."


Paul Surugiu - Fuego:
"Undeva prin Dorobanţi,
dai de-un muzeu spectaculos..."


"Arta plastică e de văzut, nu de povestit, dar ce vreau să vă spun e că mie-mi place să scriu aici, mai mult, pentru că în felul acesta putem interacţiona şi voi puteţi cunoaşte o parte din mine.
Azi e despre pictură şi despre micile minuni care se ascund prin Bucureşti.
Undeva prin Dorobanţi, dacă mergi, dai de-un muzeu spectaculos, o bijuterie, poate cel mai frumos şi valoros muzeu de artă din România - "Muzeul Zambaccian", acolo unde veţi regăsi de la Andreescu la Grigorescu, de la Brâncuşi la Medrea, până la Pallady, Tonitza, Luchian, Ressu, Iser, Petraşcu, Pacea, Dărăscu, Ciucurencu sau Matisse, Cezane ori Picasso şi mulţi alţii.


Acolo stă aşezată întreaga istorie a artei româneşti, atât de bine şi armonios conservată, într-un peisaj mirific al frumuseţilor autentice.
Sunt fascinat de colecţia impresionantă din acest muzeu şi am certitudinea că arta plastică autohtonă va lumina, somptuos, pentru totdeauna.
Merită să mergeţi să vizitaţi şi să descoperiţi o comoară inestimabilă, care defineşte România, în întregul ei.
Iar povestea omului de cultură Zambaccian este cu atât mai emoţionantă cu cât acesta nu era român, dar a făcut pentru poporul nostru cât n-au realizat alţi conaţionali."
Paul Surugiu - Fuego
17 februarie 2017

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu