~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

marți, 31 ianuarie 2017

Eugen Doga - veritabil făuritor al emoţiei


Eugen Doga
- membru de onoare
al "Art By Fuego"-


"Artiştii sunt instrumentele mirifice prin care lumea devine, măcar pentru câteva momente, mai frumoasă. N-ai zice că nu au parte de glorii, dar excelenţa lor trebuie confirmată şi aplaudată, iar "Art By Fuego" a dat naştere, anul trecut, iniţiativei prin care premiază cu distincţia de membru de onoare şi cu o diplomă de excelenţă marile valori ale neamului.
Printre cei decretaţi ca fiind membri de onoare până acum, se numără: Dan Hatmanu, Draga Olteanu Matei, Emil Brumaru, Doina Păuleanu, Lucia Olaru Nenati, Nicolae Dabija, Doina Melinte, Octavian Ursulescu, Dionisie Vitcu, Valentin Ciucă.
Iată că săptămâna trecută, în cadrul unei lansări de excepţie, Paul Surugiu i-a oferit acest titlu, cu onoare şi condescendenţă, marelui compozitor basarabean român, Eugen Doga.
Acesta şi-a lansat în România un nou album, o colecţie a celor mai frumoase cântece, iar Paul a fost prezent la manifestare, oferindu-i în dar un trofeu şi o diplomă şi anunţând în premieră că pregătesc amândoi un proiect muzical.
Eugen Doga este cunoscut pentru valsurile sale, fiind singurul compozitor cu două creaţii în patrimoniul UNESCO, iar valsul său din filmul "Dulcea şi tandra mea fiară" se află pe locul patru în acest top.
Creaţia sa este inestimabilă, având o carieră de peste 50 de ani şi compoziţii atât de muzică uşoară, cât şi de clasică. Filmul i-a fost, de asemenea, camarad fiind autorul multor coloane sonore, în România şi URSS, cele mai cunoscute fiind "Şatra" şi "Maria Mirabela".
TITLUL A VENIT PENTRU REGALITATEA MUZICII SALE, PENTRU SIMFONIA EMOŢIILOR, FRUMUSEŢEA CREAŢIEI SALE INCONFUNDABILE ŞI PENTRU FELUL ÎN CARE A DEFINIT SUNETUL CA ACESTA SĂ-I DEVINĂ, ÎN CELE DIN URMĂ, CEL MAI BUN PRIETEN.
EUGEN DOGA ESTE UNUL DINTRE CEI MAI APRECIAŢI COMPOZITORI UNIVERSALI, ÎNSCRIINDU-ŞI DEFINITIV IMAGINEA ŞI OPERELE ÎN RÂNDUL CLASICILOR CONTEMPORANI, AVÂND POATE CEL MAI DEPLIN ŞI INCONTESTABIL SUCCES ROMÂNESC AL TUTUROR TIMPURILOR.
MUZICAL ŞI DEPLIN ÎN DESCRIEREA ARTEI SALE, EUGEN DOGA ESTE UN VERITABIL FĂURITOR AL EMOŢIEI ŞI UN CREATOR AL MUZICII ÎNALTE.
PENTRU DULCEA ŞI TANDRA SA CREAŢIE, ACEST LUCEAFĂR AL MUZICII, UN COLOS ŞI-UN MOHICAN, EUGEN DOGA DEVINE MEMBRU DE ONOARE AL PROIECTULUI ART BY FUEGO."
Art By Fuego
31 ianuarie 2017

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu