~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

marți, 6 septembrie 2016

Florin Vasilică, invitat special al lui Fuego


Paul Surugiu și-a prezentat expoziția de pictură în ipingea

Pentru foarte multă lume, pasiunea pentru pictură a lui Paul Surugiu, identificat cu denumirea Fuego, este necunoscută. Artistul a arătat această latură a sa de curând, atunci când a decis să pună bazele unui proiect prin care să vină în ajutorul legendelor României, al artiştilor uitaţi, care, din păcate, nu au posibilităţi extraordinare pentru supravieţuire, cărora le donează fondurile obţinute din vânzări. 
Denumită
"Casa părintească",
cea mai recentă expoziţie de pictură a lui Fuego a avut vernisajul la Palatul Parlamentului, în prezenţa unui public distins. Printre invitaţi s-au putut remarca artişti plastici, iubitori de artă şi de autentic, în frunte cu oameni de folclor.
Invitat special a fost Florin Vasilică, artist care, alături de Grupul Teleormanul, a încântat audienţa şi l-a transformat pe ardeleanul Paul Surugiu, pentru câteva ore, în teleormănean.
Fuego a purtat cu mândrie ipingeaua autentică din Teleorman şi a cântat împreună cu Florin Vasilică "Hai, hai, cu trăsioara!", celebrul cântec al regretatului Liviu Vasilică.
Pe lângă exponatele lui Paul Surugiu, evenimentul a cuprins şi o expoziţie de fotografie, în care erau ilustrate amintiri cu Grigore Vieru, din poezia căruia s-a inspirat atunci când s-a orientat către o nouă temă în pictura sa - casele româneşti,
simboluri ale eternităţii.
Expoziţia a putut fi admirată în prezenţa ambasadorului Republicii Moldova în România, dar şi a familiei lui Grigore Vieru, soţia şi fiul său.

"De ce case?
Pentru că am vrut să-mi reîmprospătez imaginea despre România, pentru că ştiu ce înseamnă originea în evoluţia şi dezvoltarea noastră. Şi... nu ştiu, dar casele pe care le-am aşezat pe pânză şi care vor fi expuse de pe 5 pe 20 septembrie la Palatul Parlamentului, au în ele emoţie, au un strop de autenticitate şi o parte mică din sinceritatea mea artistică, asta pentru că îmi doresc ca tablourile acestea să vă aducă aminte, cândva, de simbolurile populare şi de valoarea incontestabilă a identităţii noastre.
Vreau să arătam tuturor că folclorul nu a murit şi că, indiferent de vremi, el este "casa" în care vom regăsi mereu
o parte din noi.",
a scris Fuego pe pagina sa de Facebook.

Monica Vasilescu
6 septembrie 2016

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu