~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

miercuri, 23 septembrie 2015

FUEGO: "Sunteţi o comoară..."


FUEGO: "Folclorul românesc e mândru că-l reprezentaţi..."

"Stimată doamnă
SOFIA VICOVEANCA,
Sunteți, dincolo de toate vorbele mari pe care meritaţi să vi le atribuim, o comoară!
Ştiu că nu vă place să fiţi lăudată, dar eu mai ştiu de mic că oamenii mari, la suflet şi prin viaţă, sunt cei despre care
e ca o datorie să vorbim. 
Vedeţi dumneavoastră, folclorul nostru românesc e mândru că-l reprezentaţi şi dacă ar fi să exportăm, ca bun naţional, un etalon şi-un exemplu pentru românul neaoş, dumneavostră sunteţi cea mai potrivită.
Poate că noi toţi, colegii, ar trebui să vă urmărim mai mult, bucurându-ne de toate lecţiile oferite de prestanţa
şi de demnitatea scenică.
Vă iubesc, iar prin arta pe care o faceţi din folclor, parcă-l preţuiesc mai mult. Şi, ca mine, ştiu eu că sunt mulţi români.
Fiindcă vă sărbătoriţi, nu pot să vă urez decât să vă păstraţi mulţi ani fericirea de-a cânta. Şi să mă bucuraţi şi pe mine, an de an, atât pe 29 iunie, cât şi pe 23 august, atunci când, la un moment dat, sună telefonul şi, dincolo de receptor, se-aude vocea aceea impostată şi inconfundabilă, care-mi spune:
"Țucu-te pe suflet!"...
Parcă-i văd deja pe românaşii dragi, peste încă 100 de ani, cântându-vă cântecele şi spunând că demult a existat o artistă care-a ţinut cu dinţii de autenticitate.
Să ştiţi că-mi sunteţi model şi că vă urmăresc, îndemnându-i pe toţi să o facă, şi pe Facebook, pe acea pagină unde arătaţi încă o dată ce om valoros şi altruist sunteţi.
Vă mulţumesc pentru România pe care-o vedem prin dumneavoastră!
LA MULŢI ANI!"
Paul Surugiu - FUEGO
23 septembrie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu