~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

joi, 19 februarie 2015

FUEGO în lacrimi


FUEGO: "E onorant să ştii că oamenii vor să le fii
exponent în lume..."

"Iată că se întâmplă să existe momente în care să fim într-atât de impresionaţi, încât emoţiile să-şi spună cuvântul.
Pe scenă, la Botoşani, am fost surprins, oferindu-mi-se titlul de "Cetăţean de Onoare" al localităţii din care a început povestea mea, anume locul în care s-au născut
tatăl şi bunicii mei.
Uite că cei de la "Libertatea", partenerii media ai turneului meu din aprilie -"Trăiesc", mi-au luat-o înainte şi v-au informat cu privire la bucuria mea.
E onorant să ştii că oamenii din spaţiul în care s-a născut tatăl tău, pe care l-ai pierdut prea devreme, te apreciază şi vor să le fii exponent în lume. Le mulţumesc!
Toate aceste distincţii mă fac să fiu mândru că munca mea nu e în van!"
Paul Surugiu - FUEGO
19 februarie 2015

Ce l-a făcut pe artist să izbucnească în plâns...

Fire romantică, cântăreţ sensibil, Fuego este unul dintre cei mai iubiţi şi apreciaţi artişti ai ţării.
Dovadă pentru asta stau sălile pline de la spectacolele sale şi aplauzele pe care le primeşte la final.
Stăpân pe sine şi mereu cu vorbele la el, iată că acum a fost luat prin surprindere, cu un moment unic, la care nu se aştepta.
Aflat pe scenă la Botoşani, la finalul spectacolului ce-l omagiază pe marele Grigore Vieru - "Testament", Paul Surugiu a primit titlul de "Cetăţean de onoare" al localităţii în care s-au născut tatăl său şi toţi strămoşii săi pe linie paternă.
Fuego a lăcrimat în momentul în care şi-a adus aminte de tatăl său şi s-a declarat emoţionat pentru acest titlu ce vine din spaţiul în care a pornit povestea lui.
Nu este singurul titlu de cetăţean de onoare primit de Fuego zilele acestea. Cu două zile în urmă, acesta a fost decorat în Republica Moldova, în Raionul Criuleni, pentru prodigioasa sa activitate şi implicare în propăşirea limbii şi culturii române şi redeşteptarea spiritului românesc de pe cele două maluri ale Prutului.
 "Cu onoare vă mărturisesc că sunt emoţionat.
De pe vremea copilăriei, am avut o parte din sufletul meu românesc, aici, pe tărâm moldav.
Am jurat, încă de atunci, să lupt cu arta mea, pentru a uni malurile Prutului. Armele versului m-au ajutat şi iată că azi sunt fericit pentru titlul conferit.
Mă responsabilizează, tocmai pentru că rădăcinile mele, sunt aici. Din Suliţa se trag strămoşii mei, bunicii şi tatăl meu.
Titlul acesta îmi oferă, în primul rând, continuitate, prin greutatea sa simbolică şi mă împlineşte prin puterea pe care o are, căci vine din partea celor din locul în care a început povestea mea, locul naşterii tatălui meu, cel ce mi-a fost icoană de vorbă, eternitatea răpindu-l prea devreme,
la doar 58 de ani."
Paul Surugiu - FUEGO

Sursa: "Libertatea" 
19 februarie 2015

Un comentariu:

  1. De ce a izbucnit in lacrimi Paul Surugiu cind a primit titlul de CETATEAN DE ONOARE? Simplu . E un suflet sensibil, delicat, un suflet de ARTIST ADEVARAT...E un tinar crescut in respect si dragoste de oameni...E un romantic si in acelasi timp un entuziast ,un luptator..care munceste din greu dar si cu placere, spre a multumi sufletele noastre a publicului care-l apreciaza si il iubeste...Are responsabilitate...are incredere in reusita...deoarece pune suflet in tot ce face....Si eu asi plinge daca asi simti asa o mare pretuire si dragoste din partea unui popor intreg cum e cel din MOLDOVA....Felicitari domnule Paul Surugiu....pe Linga Talent si munca depusa, va pretuiesc ca OM ca Artist ...ca fire romantica si sensibila care nu s-a schimbat datorita SUCCESULUL, ci a ramas mereu acelasi PAUL SURUGIU: Cu drag Elena Cesar von sachse

    RăspundețiȘtergere