~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

vineri, 22 august 2014

FUEGO îşi aniversează ziua de naştere pe 23 august


"De ziua mea,
sărbătoresc prin muncă..."

Fuego împlineşte, sâmbătă, 38 de ani.
Născut pe data de 23 august, artistul, în copilărie, credea că în anii de comunism, îl sărbătorea tot oraşul.
 Pe vremuri, de 23 august, întreaga Românie era îmbrăcată în straie de sărbătoare. Atunci, un mic copil, cu vise măreţe, de a cânta pe marile scene ale ţării, îşi imagina că toate paradele sunt pentru el şi că toţi oamenii strigă şi urează mulţi ani, în cinstea sa. Când şi-a dat seama că nu el era personajul principal, şi-a pus în plan să muncească, să străbată paşi importanţi, să evolueze frumos, ca într-o zi, o mulţime de oameni să-i spună, împreună, cu apreciere pentru activitatea sa –
"LA MULŢI ANI!".
Asta se întâmplă acum. Fuego, căci despre el este vorba, împlineşte 38 de ani de viaţă şi 21 de cântec, căci atâţia au trecut de când a debutat pe scena Festivalului de la Mamaia. Toată lumea îi urează mulţi ani fericiţi, plini de realizări, conturaţi de aceeaşi omenie caracteristică, căci el este recunoscut pentru sinceritatea sa, pentru felul în care vorbeşte şi îşi tratează publicul. Un public care nu l-a dezamăgit şi care, an de an, îl face să marcheze o nouă performanţă, importantă pentru un artist adevărat – aceea de a umple săli întregi, singur pe afiş, cu bilete vândute.
Iar Paul Surugiu, de două ori pe an, organizează cu succes, două turnee anuale, în cele mai importante oraşe ale ţării.
Fuego este artistul care, dincolo de faptul că trăieşte, că pune tot sufletul în momentul în care cântă, transmite onestitate, câştigând prin asta, în timp, credibilitate. Şi toate acestea îl transformă într-unul din cei mai populari solişti ai ţării. Indiferent că oamenii îi plac sau nu muzica, toţi, la unison, ştiu de existenţa sa, de cântecele sale şi de faptul că, orice ar cânta, este un interpret decent, care nu epatează prin altceva decât prin realizările sale. Şi are numeroase lucruri notabile la activ, mai mult sau mai puţin mediatizate.
 Joacă teatru, fiind la bază actor, într-o piesă gândită chiar de el, un omagiu adus limbii române şi poeziei adevărate. Prezintă, în fiecare sâmbătă, o emisiune care se bucură de audienţă ridicată în rândul românilor de pretutindeni, fiind urmărit de diaspora.
Mai nou, are în plan un proiect excepţional, cu orchestră simfonică şi cor academic, în care va interpreta capodopere ale muzicii contemporane, precum şi piese îndrăgite ale repertoriului său. Repertoriu ce adună aproape 600 de cântece şi 28 de albume de studio.
Recent, a mai adăugat colecţiei un album eveniment, într-o colaborare unică cu unul dintre cei care l-au lansat, împreună cu George Grigoriu şi Marius Ţeicu. Este vorba despre maestrul Jolt Kerestely, care a compus un album de autor împreună cu Paul Surugiu – "STEAUA MEA", cu piese spectaculoase din punct de vedere componistic, care îl plasează pe Fuego în zona în care se poate spune că este o voce incontestabilă, caldă, puternică.
Deşi mulţi contestă ori ironizează activitatea sa, el îşi vede de drum, atrăgându-le tuturor atenţia prin bunul simţ caracteristic şi prin munca sa.

 
 În exclusivitate, artistul ne-a povestit cum îşi petrece anul acesta ziua de naştere, cum percepe România, ce vacanţă minunată a petrecut şi mai ales, de ce crede că îl iubesc oamenii.
"De mult am renunţat la bucuria zilelor de naştere. Nu sunt oricum un împătimit, dar anul acesta se potriveşte să sărbătoresc prin muncă. Nu împodobesc bradul în plină vară, în schimb împodobesc, cu cântec, sărbătorile celor ce îmi sunt admiratori. Am, pe 23 august, mai multe spectacole. Cel mai probabil voi închina o cupă de şampanie, acolo unde mă simt de fapt, cel mai bine. În mijlocul celor ce iubesc ceea ce fac! Oameni care, din punctul meu de vedere, se regăsesc în cântecele mele.
Important, în esenţă, nu este nici vocea, nici amplitudinea intensităţii, nici versurile ori piesa, ci felul în care transmit. A cânta cu sufletul este mult mai onest şi mai curat decât a cânta tehnic corect, din manuale, uitând să pui un strop de emoţie. Aşa am reuşit eu să cuceresc oamenii. M-am pus pe mine în cântec şi am trăit fiecare notă şi cuvânt, ştiind că cel din faţa mea, fie că plăteşte sau nu bilet, vrea o emoţie, de orice fel. Iar eu am luptat să i-o creez! Şi asta pentru un public dificil, pretenţios, care sancţionează impostorii deseori, sau ridică la rang de valori personaje obscure, într-o Românie mult prea frumoasă şi poate mai nobilă decât noi.
Referitor la România şi ziua mea de naştere, am primit recent, cadou de la prieteni, la iniţiativa lor, o escapadă în locuri nevizitate de mine din România. Deşi am străbătut ţara, prin natura meseriei mele, în lung şi-n lat, există zone pe care nu le-am văzut. Şi vă mărturisesc, fiecare colţ ascunde un fragment de istorie. De la Ipoteştii lui Eminescu la mănăstirile din Bucovina, Cheile Bicazului, Peşterile din Parâng, rezervaţia din Retezat până la Apusenii fermecători şi cetatea Alba Iulia, toate fac din România mea, cea pe care unii o detestăm în anumite situaţii, un loc în care să te poţi simţi acasă, din care faci parte şi care, de vrei, nu vrei, este parte a identităţii tale.",
a mărturisit Fuego.
Sâmbătă seară, îl puteţi urmări, într-o ediţie specială, surpriză, realizată de colegii săi, începând cu ora 20.00, pe Favorit TV.
De asemenea, pe 23 august, îşi sărbătoresc ziua alţi doi artişti valoroşi – Andra şi Ovi Cernăuţeanu. Fuego a ţinut să le transmită şi acestora, prin intermediul nostru, mulţi ani de cântec, mărturisind că îi apreciază pe amândoi pentru talent,
dăruire şi perseverenţă.
Sursa: "Click" 
21 august 2014

23 de comentarii:

 1. Anca BARLAD . La multi ani PAUL

  RăspundețiȘtergere
 2. "Sa nu uiti ca niciodata nu va fi tarziu sa o iei de la inceput sa te indragostesti si sa te reinventezi. Profita de fiecare clipa, ia iubirea care ti se ofera cu ambele maini, tine cu dintii de orice clipa de fericire si lupta pentru visele tale! Sa nu uiti niciodata cine esti, sa nu lasi oamenii sa te transforme in cine vor ei sa fii, nu uita ca esti un om minunat, ca ai in tine puteri nebanuite de a schimba lumea in bine si de a imfrumuseta suflete! Traieste frumos, cauta sa insemni ceva bun in viata oamenilor, retrage-te atunci cand simti ca nu mai apartii unui loc sau unui suflet si ia-o de la inceput ori de cate ori va trebui..."
  Chiar daca aceste cuvinte sunt scrise de altcineva, cred ca ti se potrivesc foarte bine si nu uita niciodata sa nu-ti pierzi speranta, credinta si mai ales zambetul!
  Cea mai frumoasa aniversare pe care o poate avea cineva este cea alaturi de familie si de oameni dragi, si cu siguranta le ai pe amandoua. Ce putem noi sa-ti oferim sunt gandurile bune, sanatatea, iubirea. La frumoasa varsta pe care o ai, iti urez cel mai sincer LA MULTI ANI posibil!!!!!!!!

  RăspundețiȘtergere
 3. Luminita Macovei23 august 2014, 12:27

  La multi ani!

  RăspundețiȘtergere
 4. Melionora Rudich (Haifa)23 august 2014, 12:29

  Cu ocazia zilei tale de nastere - care este intamplator si ziua mea de nastere, cu diferenta de cativa anisori (si sunt fana ta din Israel), iti doresc LA MULTI ANI, cu multa sanatate si multe realizari. Sa dea Bunul Dumnezeu sa fie PACE si sa ne revedem la ROMANIADA 2015, in TARA SFANTA!

  RăspundețiȘtergere
 5. Liliana Briahna23 august 2014, 12:30

  La multi ani, multa sanatate!

  RăspundețiȘtergere
 6. La multi ani, Paul!

  RăspundețiȘtergere
 7. Mihaela Ursache23 august 2014, 12:32

  La multi ani!

  RăspundețiȘtergere
 8. La multi ani, Paul!

  RăspundețiȘtergere
 9. Iliana Andronic23 august 2014, 12:33

  La multi ani, Paul, multa sanatate, fericire si multe succese in cariera de artist si in viata personala.
  Domnul sa te binecuvanteze!
  La multi ani!

  RăspundețiȘtergere
 10. Mihaela Lucretia23 august 2014, 12:34

  La multi ani!

  RăspundețiȘtergere
 11. Alina Cojocaru23 august 2014, 12:40

  La multi ani! Multa sanatate!

  RăspundețiȘtergere
 12. Dragomir Alexandra23 august 2014, 12:41

  La multi ani!

  RăspundețiȘtergere
 13. Ghenade Florina23 august 2014, 12:42

  Sanatate maxima!

  RăspundețiȘtergere
 14. Rodica Liana Mindrutiu23 august 2014, 12:42

  La multi ani, Paul!
  La fel si Andrei, din zona noastra toti!

  RăspundețiȘtergere
 15. Daraban Claudia23 august 2014, 12:43

  La multi, multi ani!!!
  Sanatate, viata lunga incununata de bucurii...

  RăspundețiȘtergere
 16. La multi ani sanatosi!

  RăspundețiȘtergere
 17. Fie ca ziua sa-ti fie binecuvantata cu fericire, bucurie, raze de soare si prietenie.
  Sa ai parte de multa sanatate, bucurie si prosperitate in viata ta!
  LA MULTI ANI, CIPRIAN! TE PUP!

  RăspundețiȘtergere