~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

miercuri, 27 august 2014

FUEGO - cum şi de ce şi-a turnat apă cu gheaţă


Fenomenul "Ice Bucket Challange" a devenit deja un trend la care aderă toată lumea, fie că este realizat în scop umanitar, fie că este făcut doar pentru amuzament. Desigur, există şi destule persoane care uită de rolul esenţial al campaniei, acela de a strânge fonduri pentru o cauză vitală, şi care consideră toată povestea cu apă pusă pe cap şi ştafeta drept o joacă inutilă.
Pe 23 august, exact de ziua lui, când a împlinit 38 de ani, la câteva ore după ce a fost provocat de Connect-R, spre surprinderea tuturor, Fuego
a acceptat propunerea.
"Fără a sta prea mult pe gânduri, am acceptat provocarea venită din partea colegului meu, Connect-R. Indiferent de ce se spune, dincolo de toate reacţiile, mi se pare că iniţiativa aceasta este cea mai inteligent realizată campanie umanitară
a ultimilor ani.
A reuşi să mobilizezi un număr atât de mare de oameni, a crea un subiect bine ticluit prin care să atragi atenţia asupra unei probleme atât de grave, e o performanţă notabilă, la care m-am alăturat din prima.
Cred că, deşi poate că gestul de a ne turna apă pe cap pare meschin şi infantil, ne responsabilizează şi ne motivează pe toţi în a fi alături de cei ce au într-adevăr nevoie de ajutor. De asta, îi încurajez pe toţi să doneze, asumat, pentru a demonstra că udatul nu este doar o copilărie.
Personal, am spus de la început că voi ajută, căci gestul de a te udă fără a dona este în van. Astfel, am considerat că ar fi oportun să fac o donaţie pentru bolnavii de scleroză din România, pentru a fi părtaşi, cu puţin, la rezolvarea unei probleme mondiale, ce face zilnic mii de victime, pentru a fi alături de românii care suferă de această afecţiune.
Aşadar, donaţia mea a mers către ţara mea, către cei ce sunt parte a sistemului medical românesc, cei 10.000 de români care suferă de scleroză multiplă. Societatea de Scleroză Multiplă din România, aflată la Oradea, are nevoie de ajutorul nostru, iar contul în lei, în care se pot face donaţii este:
RO27 BTRL RONCRT 02663 50501.
Donaţia de la "Ice Bucket Challenge" trebuie să meargă către bolnavii din România."
Paul Surugiu - FUEGO
Mai multe pe:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu