~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

miercuri, 14 mai 2014

FUEGO uneste cele doua maluri ale Prutului...

... prin spectacolul sau de teatru:
"TESTAMENT"

Pornit de ceva vreme in turneu national, Fuego cucereste scenele din tara cu un spectacol extraordinar, in care poate fi urmarit si in calitate de actor. Si cum nu se putea ca spectacolul
"TESTAMENT",
ce are in prim-plan constiinta de limba, tara, iubire, parinti, prin opera celui ce a fost "poetul stindard al limbii romane", Grigore Vieru, sa nu poposeasca si in Basarabia, luni, 12 mai a.c., Paul Surugiu s-a bucurat de un succes rasunator pe scena Teatrului National "Vasile Alecsandri" din Balti, jucand cu casa de bilete inchisa.
Aplaudat minute in sir, atat la inceputul, cat si la finalul spectacolului, Fuego le-a reamintit si basarabenilor, asa cum o face şi in cazul romanilor neaosi, ca avem "un singur nume, o singura limba in care toata lumea plange si toata lumea piere, razand printr-un destin".
Sala a reactionat la fiecare moment interpretativ, la fiecare tresarire, constientizand ca opera inegalabilului Vieru reprezinta o comoara pe care Fuego o descrie si o transpune in lumina meritorie.
In sala, printre spectatori s-au aflat si sotia poetului, Raisa Vieru, precum si fiul acestuia, Calin. Acestia au fost impresionati de gestul facut de Fuego, acela de a rememora printr-un spectacol atat de amplu si complex, a carui regie este semnata de conf. univ. Adriana Pitesteanu, pedagog de teatru, imaginea si creatia poetului.
"Poetul si-a gasit in Fuego, alinarea versului in ultimii sai ani de viata, declarand in nenumarate randuri ca ceea ce face acest baiat este unic, atat prin glasul sau, cat si prin toata munca si constiinciozitatea de care da dovada. Grigore Vieru l-a considerat pe Paul ca fiind fiul sau spiritual. Ii multumesc in numele familiei mele, in numele Basarabiei si in numele poetului, pentru ca nimeni nu-l va mai canta, cu atata patos si daruire, asa cum o face el, Fuego, demonstrand, fara doar si poate, ca este cel mai iubit artist roman
in Republica Moldova.",
a marturisit emotionata, Raisa Vieru.
De asemenea, Calin Vieru spune ca prin Fuego, opera tatalui sau merge mai departe:
"Stiam ca Paul este absolvent de teatru, dar nu ne imaginam ca poate interpreta atat de real si sensibil poezia neamului nostru. Tata ar fi fost mandru si onorat sa-l vada!".
Spectacolul 
"TESTAMENT"
este un melanj intre teatru, poezie si muzica, ce il asaza pe Fuego in postura de
actor-interpret.
"Sunt bucuros sa vin cu lectia aceasta de patriotism si in Basarabia, sora Romaniei si locul din care, cu genialitate nepereche, poetul Vieru a rasunat.
"Testament" este mai mult decat un spectacol de muzica si poezie. Este felul meu de a-i multumi celui ce mi-a servit drept model, celui ce m-a onorat cu atentia si prietenia sa.
Va astept sa-l celebram impreuna pe nenea Grig si limba romana, ce si-a gasit de multa vreme implinirea prin versul său!",
a declarat Fuego.
Fuego continua periplul sau prin tara cu one-man show-ul "TESTAMENT", al carui partener media este "LIBERTATEA", urmand sa poposeasca in Focsani, Galati, Braila, Ploiesti, Brasov.
Sursa: "Libertatea" 
14 mai 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu