~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

joi, 22 mai 2014

FUEGO - premiat in Basarabia

FUEGO - laureat
al revistei de cultură
"Literatura şi artă",
din Chişinău, cu trofeul pentru poezie pe 2013

Turneul naţional
"TESTAMENT",
cel în care l-a omagiat pe poetul Grigore Vieru, i-a adus lui Fuego numeroase satisfacţii.
În primul rând, lecţia sa de patriotism, asamblată cu poezie, muzică şi elemente de dramaturgie, a prins la public, sălile fiind pline în ţară, iar ecourile şi reacţiile celor prezenţi au fost pozitive.
La fel s-a întâmplat şi la Bălţi, acolo unde publicul a vibrat împreună cu trăirile şi cu interpretarea lui Fuego. Tot acolo, Paul Surugiu a mai avut parte de o surpriză. În sală se afla şi academicianul român şi poetul basarabean, denumit "al doilea Grigore Vieru", NICOLAE DABIJA, care a urcat la final pe scenă, pentru a-l felicita pe artist.
După ce a mărturisit că rolul piesei "TESTAMENT" este unul enorm pentru promovarea poeziei neamului, a versului înalt şi a artei ce poate, atunci când e pusă în valoare aşa cum îi stă cel mai bine, muta și munţii, Nicolae Dabija i-a înmânat lui FUEGO,
TROFEUL PENTRU POEZIE PE ANUL 2013,
din partea revistei săptămânale de cultură
"LITERATURA ŞI ARTĂ".
 Trofeele au fost înmânate în urmă cu ceva săptămâni, iar reprezentanţii publicaţiei au hotărât să-i ofere premiul cel mai important lui FUEGO. În primul rând, conform spuselor lui Nicolae Dabija, pentru felul şi patosul pe care îl aplică şi îl implică, în momentul în care recită şi promovează poezia basarabeană, apoi pentru felul în care şi el reuşeşte, atunci când are timp, să aştearnă în vorbe, simţirile sale şi, nu în ultimul rând, pentru întreaga activitate muzicală, în care a inclus şi poezie la cel mai înalt nivel, fiind şi un ambasador al poeţilor basarabeni: Grigore Vieru, Dumitru Matcovschi ori Nicolae Dabija.
 Iată ce mărturiseşte Paul Surugiu:
"Nicolae Dabija este poetul care trudeşte în vers, care aşază acolo, aşa, tactic, minunile neamului său, inspiraţia unei trăiri, precum şi un fragment din genialitatea umană. Tocmai de asta sunt onorat şi împovărat să primesc un astfel de premiu din partea sa şi a tuturor celor care realizează, cu profesionalism, revista
"LITERATURA ŞI ARTĂ",
ultimul standard real al limbii române în Basarabia, publicaţia în care România e numai una, iar poezia şi valorile adevărate sunt la loc de cinste.
Şi mai am o bucurie... că
"TESTAMENTUL"
lui Grigore Vieru, montat şi jucat de mine, a fost atât de bine primit în ţară, de către voi, admiratorii mei, şi tocmai de asta vă mulţumesc, că preţuiţi arta, teatrul, poezia şi, nu în ultimul rând, pe mine, cel care trăieşte din satisfacţia enormă de a şti că prin glas, poate aduce bucurie şi alinare unor suflete."
Tatiana Solomon
Sursa: "Click" 
21 mai 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu