~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

marți, 29 aprilie 2014

FUEGO s-a facut actor

Artistul porneste la drum in luna mai, cu turneul national
"TESTAMENT"

 Fuego este artistul care stapaneste mai multe genuri muzicale, interpretand cu usurinta atat muzica usoara, cat si populara, ori colinde. Putina lume stie in schimb, ca indragitul cantaret este si actor, fiind absolvent al Facultatii de Teatru si angajat, de mai bine de 10 ani, al Teatrului "Alexandru Davila" din Pitesti.
Astfel, Paul Surugiu a hotarat sa-si puna in evidenta calitatile si sa arate ce poate si pe aceasta latura. Inca din luna octombrie, atunci cand a avut loc premiera spectacolului
"TESTAMENT",
la Pitesti, el a adunat sali intregi cu reprezentatiile oferite. La cererea publicului, Fuego s-a hotarat sa porneasca cu acest spectacol si prin tara, pentru a oferi publicului sau sansa de a vedea o reprezentatie emotionanta de teatru, un one-man show, cu muzica si poezie.
 Asa se face ca, incepand cu data de 9 mai si pana pe 20 mai, interpretul va poposi in 12 orase, aceasta fiind prima parte a turneului, urmand ca, la sfarsitul lunii, sa joace si in alte orase.
"TESTAMENT"
reprezinta un motiv bun pentru a veni la sala de spectacol si a-l urmari pe Fuego. Reprezentatia poate fi numita, pe buna dreptate, o lectie de patriotism, in care se trece prin mai multe stari, de la comedie la drama.
In acelasi timp, fiind creat pe baza operei marelui poet, Grigore Vieru, spectacolul indeamna la constientizarea valorilor esentiale ale romanilor, prin care intelegem cu adevarat insemnatatea limbii romane, a iubirii, a dragostei de parinti si de tot ce e mai nobil pe aceasta lume.
 Decorul minimalist, momentele inedite in care Fuego canta in duet cu Grigore Vieru, precum si jocul difuz si lumini si muzica inaltatoare, intesata cu refrene cunoscute ("Ti-am adus un mar", "Casa parinteasca", "Pentru ea", "Mi-e dor de tine, mama!", "Clar de luna"), vor face ca experienta traita la acest spectacol sa fie una completa, celebrand impreuna cu Fuego minunile neamului romanesc, limba dulce, versul de dor si muzica de suflet.
Regia artistica a spectacolului este semnata de conf. univ. Adriana Pitesteanu, iar costumele sunt create de Doina Levintza si Elena Stoica.
 "Libertatea", partenerul oficial al evenimentului, a reusit sa-l prinda pe Fuego intr-o pauza de repetitii, acesta afirmand urmatoarele:
"Plec la drum din nou! De aceasta data, iata, surpriza pentru toata lumea, in alta ipostaza. Voi incerca, prin opera poetului Grigore Vieru, sa interpretez, in calitate de actor, un manifest pentru rememorarea patriotismului, a sentimentelor umane definitorii. De asemenea, am bucuria de a va aduce teatrul, poezia si muzica mai aproape, intr-o vreme in care toti deplang soarta culturii si-a artei. Avem nevoie de teatru, de poezie si de arta numita simplu: GRIGORE VIERU!"
 
In continuare, va prezentam datele si locatiile in care artistul va poposi:

- 9 mai, ora 19.00 - Pitesti - 
Teatrul "Al. Davila" (Sala "Liviu Ciulei")

- 10 mai, ora 19.00 - Campulung Muscel - 
Casa de Cultura a Sindicatelor
(tel. 0746078414)

- 11 mai, ora 19.30 - Roman - 
Casa de Cultura

- 12 mai, ora 19.00 - Balti - 
Teatrul National "Vasile Alecsandri"
(tel. 00373 68 065 457)

- 13 mai, ora 19.00 - Bacau - 
Teatrul "George Bacovia"

- 14 mai, ora 19.00 - Focsani -
Ateneul Popular "Mr. Gh. Pastia"

- 15 mai, ora 19.00 - Adjud - 
Casa de Cultura "Tudor Vornicu"

- 16 mai, ora 19.00 - Barlad - 
Casa de Cultura a Sindicatelor

- 17 mai, ora 19.00 - Galati - 
Teatrul Muzical "Nae Leonard"

- 18 mai, ora 19.30 - Braila - 
Casa de Cultura Municipala

- 19 mai, ora 19.00 - Ploiesti - 
Filarmonica "Paul Constantinescu"

- 20 mai, ora 19.00 - Brasov - 
Filarmonica Brasov (Sala "Patria").

Biletele se pot procura de la casele de bilete ale fiecarei sali de spectacol.
Partenerii evenimentului sunt: 
"Libertatea", "Familia Favorit", "Cotnari", "Lulyon by Proxima Moda", "Actualitatea muzicala", Editura "Anamarol", Asociatia Culturala "Regal D'Art", "Confluente literare", "Euromusic".
Pentru informatii suplimentare, puteti suna la numarul de telefon: 0746774204, sau puteti accesa urmatoarele site-uri: www.fuegofuego.ro, fuegoromaniafanclub.blogspot.com, www.fanclubfuegoromania.com

Sursa: "Libertatea"
29 aprilie 2014

4 comentarii:

 1. Paraschiva Rakoci30 aprilie 2014, 22:20

  Esti un om minunat!

  RăspundețiȘtergere
 2. Si eu personal iti multumesc, draga PAUL, pentru ca esti aproape de fanii tai si ne respectam si admiram reciproc. Sa fii binecuvantat si sa ne bucuram de ceea ce faci tu multi ani de acum incolo. Doamne ajuta!

  RăspundețiȘtergere
 3. Sa te tina Dumnezeu sanatos, Paul! Esti un om minunat si de aceea te iubeste lumea, modest, curat la suflet, sensibil si cu mult bun simt; de voce nici nu mai discutam, ai o voce divina, oricat de suparat ai fi, ascultandu-te devii alt om...Putini reusesc sa transmita ceea ce reusesti tu... mare lucru!

  RăspundețiȘtergere
 4. Asa este!!! O voce divina care are puterea sa alunge orice urma de suparare din sufletele noastre!!! Dumnezeu sa-l binecuvanteze!!!

  RăspundețiȘtergere