~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

luni, 21 aprilie 2014

FUEGO - declaratie emotionanta

"Mergeti acasa atat timp cat stiti ca acolo mai are
cine sa va astepte!"

 De Paste, Fuego a ales sa se relaxeze. Si dintre toate destinatiile lumii pe care le-ar fi putut alege, a optat, surpriza, pentru Turda, orasul natal, zona copilariei sale. Vacanta prin inima Ardealului i-a servit drept sursa de inspiratie pentru spectacolele viitoare, gasindu-si aici oamenii dragi, profesorii din primii ani de formare, precum si pe mama si bunica sa, care l-au asteptat cu bunatati asa cum doar in Ardeal mai gasesti.
 "Cu sinceritate va spun ca, dupa perioada agitata pe care tocmai am incheiat-o si cu gandul la cea pe care o voi incepe in curand, cu turneul national "TESTAMENT", in care ma puteti vedea in calitate de actor, aveam nevoie de liniste, de acea oaza a tacerii pe care unde o poti gasi decat printre amintiri.
 Si unde m-am gandit atunci? Unde ma poarta gandul cand spun bucurie, cand spun lipsa de griji ori copilarie? Acasa. Acolo, in locul in care am vrea toti sa mai fim copii, cu mintea noastra de-acum. Astfel ca, de Paste am petrecut, dupa vreo cativa ani in care am fost in alte locuri, acasa, luand lumina de la biserica la care mergeam cu ani in urma, strabatand drumul catre casa in care ma astepta mama si bunica, cu bunatati, oua rosii, cozonac si pasca.
 Va incurajez pe toti sa mergeti acasa, de oriunde v-au purtat destinele, atat timp cat stiti ca acolo mai are cine sa va astepte.
Cu bucurie am gasit Turda infloritoare, cum nu ma asteptam. Cu locuri dragi, poate diferite acum, privite din alta perspectiva, cu oameni vechi, dar toate incarcate cu o emotie pe care o simti atunci cand amintirile te duc in copilarie, caci ea este inima tuturor varstelor.
 Am colindat Apusenii, am vizitat salina de la Turda si Cheile Turzii. Traim intr-un spatiu caruia nu-i constientizam cu adevarat, valoarea. Ce minunatii naturale are Romania si cat de pacat este ca aruncam, mototolita ca pe-o hartie, frumusetea sa, dand-o pe alte meleaguri.
Vizitati, mandriti-va si iubiti Romania, e taramul in care, nici de n-ai vrea, nu poti sa nu ramai uimit!
Romania e "acasa" pentru mine."
Paul Surugiu - FUEGO
Sursa: "WowBiz" 
Cornelia Ionescu, 21 aprilie 2014

Un comentariu:

  1. Acasa e acolo unde-ti este inima-asa se zice.Iar inima ne duce pasii acolo unde ne este bine. Caldura caminului parintesc aduce o emotie in plus atunci cand anii trec peste noi. Bucuria familiei este si ea imensa atunci cand copilul,acum om matur,revine in casa parinteasca.
    Ne incanta ochiul imaginile astea de la Turda,pline de culoare,de lumina,de senin,de pace.Romania este frumoasa si are locuri minunate. Hristos a inviat !

    RăspundețiȘtergere