~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

marți, 1 aprilie 2014

16 aprilie - FUEGO si "Libertatea" lanseaza un nou CD


FUEGO, succes fulminant in turneul dedicat lui DAN SPATARU

Indragitul artist FUEGO a incheiat unul dintre cele mai dragi turnee nationale ale sufletului sau. Este vorba de spectacolul dedicat "regelui aplauzelor", Dan Spataru, caruia i-a interpretat o serenada formata din cele mai frumoase slagare lansate de-a lungul vremii. Succesul nu a intarziat sa apara, salile fiind pline, iar spectatorii entuziasmati sa reasculte piesele tineretii lor, ce au capatat o alta forma prin glasul lui Fuego.
Acesta a mai marcat o performanta - a fost aplaudat aproape 13 minute incontinuu la Iasi, urmand astfel calea inceputa de maestrul Spataru.
Spectatorii au fost surprinsi sa vada ca Fuego este unul dintre putinii artisti romani actuali, care acorda perioadei trecute insemnatatea cuvenita, amintind de cele mai importante figuri ale peisajului muzical autohton. Si atat timp cat oamenii au plecat din sala cu dorinta de a revedea acest spectacol, succesul si scopul sunt de la sine intelese.
Concertul va fi putea fi vizionat in perioada sarbatorilor pe TVR 3, TVR Iasi, TVR International si TVR Moldova.
 Alaturi de artist, in periplul prin tara, s-a aflat si sotia maestrului, Sida Spataru, fosta balerina, care a rememorat imaginea sotului sau, incurajandu-l si laudand initiativa lui Fuego, pe care l-a denumit mostenitorul de cinste al muzicii usoare romanesti.
"Inca de cand traia Dan, il apreciam, impreuna cu el, pe FUEGO, acest baiat ambitios, talentat, perseverent si devotat meseriei sale. Dansul calca pe urmele Spataru si, poate mai presus de toate, aceasta reverenta de cantec reprezinta ultima mare dorinta a lui Dan, aceea de a avea un turneu national cu cele mai frumoase cantece ale sale.
Paul rezoneaza cu muzica adevarata, iar concertul omagial a insemnat enorm pentru mine, pentru noi toti, pentru cei ce au slujit arta, pentru istoria ce trebuie redescoperita. Stiu ca opera muzicala merge mai departe prin el, intr-o forma desavarsita. Fuego este urmasul de cinste al generatiei de aur.",
a declarat Sida Spataru.
 Si pentru a marca reusita, ca multumire, Fuego ofera tuturor admiratorilor sai, celor ce iubesc muzica usoara si slagarele de-altadata, un album eveniment. Astfel, impreuna cu ziarul "LIBERTATEA", pe 16 aprilie, la toate chioscurile de difuzare a presei va aparea albumul
"SERENADA PENTRU DAN SPATARU".
Materialul discografic cuprinde cele mai indragite piese facute celebre de Dan Spataru si reinterpretate astazi de Fuego, acesta reprezentand reverenta facuta de artist in fata fanilor sai, celor ce i-au fost aproape in acest turneu, in fata muzicii de aur si a tuturor celor ce au creat muzica usoara romaneasca.
"Cu bucurie spun ca acest album vine ca o incununare a turneului meu de primavara. Am fost placut surprins ca oamenii vor sa asculte muzica de-altadata. Sunt implinit stiind ca am realizat un omagiu de cinste, ca ne-am reamintit impreuna de un adevarat simbol romanesc si ca am cantat la unison cantecele mult iubite din trecut.
Albumul realizat impreuna cu "Libertatea" este, in opinia mea, o sarbatoare a muzicii, ce aduna cateva din piesele de aur ale romanilor, realizate, mare parte din ele, de Dan Spataru impreuna cu Temistocle Popa, de care l-a legat o prietenie puternica si care a trecut in nefiinta in urma cu cateva luni. Ma simt onorat sa stiu ca am putut interpreta acesta cantece, ca am adus in prim-plan ce avem mai frumos, de la cei mai mari compozitori romani, pe care ii iubesc si pretuiesc enorm pentru toata activitatea si inspiratia lor.",
marturiseste FUEGO. 
Sursa: "Libertatea" 
2 aprilie 2014

2 comentarii:

  1. RESPECT Paul, pentru gestul tau de a inchina un turneu omagial in cinstea si memoria maestrului Dan Spataru !Am fredonat in sala refrene vechi,cunoscute si am rememorat o pagina din istoria muzicii usoare romanesti.Cinste tie!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am fost la spectacolul de la IASI! A fost FORMIDABIL!!

    RăspundețiȘtergere