~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

marți, 8 aprilie 2014

16 aprilie - FUEGO si "Libertatea" - album de colectie


FUEGO lanseaza
"Serenada pentru Dan Spataru"

Fuego este unul dintre acei artisti preocupati in permanenta de evolutia lor, de publicul pentru care ard pe scena, de imaginea lor si de felul in care aleg sa se prezinte in fata spectatorului.
Impreuna cu ziarul "LIBERTATEA", in semn de pretuire pentru tot ce inseamna sensul sau in muzica, pentru admiratorii sai, FUEGO lanseaza miercuri, 16 aprilie, un album de colectie, ce nu ar trebui sa lipseasca din casele romanilor. Este vorba despre
"SERENADA PENTRU DAN SPATARU",
un material ce aduna laolalta cele mai frumoase piese ale celui care a fost "regele aplauzelor", Dan Spataru, cantate intr-o varianta speciala de catre cel ce ii calca pe urme, Fuego.
 Albumul va putea fi achizitionat de la toate punctele de difuzare a presei, alaturi de "LIBERTATEA".
Omagiul adus de Fuego in cadrul turneului sau extraordinar de primavara, cu aceeasi denumire, ajunge acum si in casele tuturor celor care sunt nostalgici si pretuiesc cu adevarat muzica romaneasca.
Concertul in care imaginea lui Dan Spataru a fost readusa in atentie prin muzica sa interpretata de Fuego, a fost un succes de casa rasunator, oamenii dorindu-si cu adevarat sa asculte muzica romantica, sa simta parfumul vremurilor de-altadata, aplaudandu-l minute in sir pe Fuego si cantand impreuna cu el.
Caci oricat de mult si de complex am avansa, nu exista vreo metoda mai potrivita pentru evolutie decat cunoasterea, imbratisarea si promovarea unor ani indepartati, fermecatori.
Albumul de fata, colectia lui Fuego, ar putea fi o rememorare, o incantare de demult pana-n prezent, o punte intre ce-a fost si ce va fi, cu melodii de aur, cu hituri adevarate. Fuego constientizeaza astfel ca roata nu s-a nascut cu sine, ca formarea sa se datoreaza si altora si ca muzica poate fi desavarsita daca isi primeste, la timpul potrivit, statutul de capodopera.
"Serenada pentru Dan Spataru"
demonstreaza ca Paul Surugiu e cheia dintre ieri si azi, e vocea prezenta ce ne poarta in trecut, intr-o vesnica sarbatoare a muzicii.
"Fie ca fost lansata acum 50 de ani, ori in perioada noastra, muzica nu are varsta, culoare sau preferinta. intre ieri si azi, intre ce-a fost si ce-ar trebui sa fie acum, se situeaza si colectia impresionanta de cantece, de povesti insufletite, a lui Dan Spataru, acest idol, acest bun national inestimabil.
Am fost onorat sa-i pot canta muzica, sa va pot oferi acest album, din toata inima, avand-o alaturi de mine in acest demers pe Sida Spataru, sotia maestrului. Bucuria a fost dublata de faptul ca prin material am putut inchina o stea si celor ce au faurit aceasta muzica, marii nostri compozitori: Temistocle Popa, Ionel Tudor, Ion Cristinoiu, Cornel Fugaru, Dan Dimitriu, Vasile Veselovski, Henry Malineanu, Ion Vasilescu, sustinut fiind in realizarea CD-ului de catre cei ce le poarta memoria si amintirea astazi: Mirela Voiculescu, Mariana Cristinoiu, Malin Malineanu, Ciprian Veselovski, doamna Popa, carora le multumesc si le inalt toata stima mea.
As vrea ca acest album sa nu lipseasca din casele voastre. Vi-l daruiesc cu toata dragostea mea, multumindu-va ca ati venit la spectacolele mele si indemnandu-va in acelasi timp sa iubiti muzica romaneasca, refrenele lui Dan Spataru. Si asta, pentru ca Dan Spataru este un erou real la care ne raportam si pe care il oferim drept exponent atunci cand suntem intrebati de marile figuri ale muzicii.
Maestre Dan, sa-mi traiesti si, impreuna, sa reinviem in continuare si sa cantam spiritul tau, serenada ta, intr-o serenada continua, numita SPATARU."
Paul Surugiu - FUEGO
Sursa: "Libertatea" 
8 aprilie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu