~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

duminică, 16 martie 2014

"A MAI TRECUT UN AN"... la Chisinau

Concert de exceptie,
marca FUEGO - Making Of

Atunci cand iti propui ca fiecare aparitie in fata publicului tau sa fie impecabila, toata munca din spatele acelor cateva momente in care stralucesti, devine de doua ori mai impovaratoare si responsabila.
Este si cazul lui Fuego, care e prin definitie un perfectionist, dorindu-si sa aiba spectacole ce suna bine, avand vocea perfect aranjata pe sala in care canta si desigur, stiind ca toate cele ce se vor desfasura pe scena vor merge conform repetitiilor si planului initial.
In aceasta saptamana, mai precis pe 11 martie, Fuego a sustinut un concert extraordinar pe scena Palatului National "Nicolae Sulac" din Chisinau, fiind cel care a inchis seria de evenimente speciale dedicate primaverii si martisorului, ce a avut in desfasurare concertele unor nume importante precum Marcel Pavel, Holograf, Yan Raiburg sau Ion Suruceanu.
Spectacolul 
"A MAI TRECUT UN AN"
se preconiza a fi un succes de casa rasunator, dar nici unul dintre organizatori nu se astepta ca biletele sa se vanda cu aproape o luna inainte, fiind nevoie de locuri suplimentare, existand si persoane ce au preferat sa-l vada pe artistul mult iubit, stand in picioare.
 Construit initial intr-o maniera simpla, punand accentul pe muzica live, conceptul show-ului s-a modificat pe parcurs, beneficiind de un joc de lumini inedit, o grafica spectaculoasa si o trupa de dansatori profesionisti, ce au dat culoare si senzualitate unor momente de aur.
Ideea a apartinut unui apreciat artist plastic, scenograf de renume in Moldova si spatiul rusesc, care a acceptat sa colaboreze cu organizatorii pentru acest proiect – IURIE MATEI.
Fuego a fost acompaniat pe scena de trupa "ANGRY BAND LIVE", formata din instrumentisti desavarsiti, membri ai mai multor proiecte, premiati la festivalurile de specialitate si uniti de un tel comun – muzica.
Timp de aproape 3 ore, acestia au reinterpretat cele mai frumoase slagare ale artistului, intr-o noua formula, precum si cateva noi auditii pentru publicul chisinauean, care au fost primite cu entuziasm: "A mai trecut un an", "Nu stiu niciodata", "Iubire".
Ca de fiecare data, Fuego a aratat spectaculos pe scena, tinutele sale fiind concepute de catre Doina Levintza, cea care il consiliaza din punct de vedere vestimentar si care a reusit, in aproape doi ani sa-i modifice si imbunatateasca aspectul scenic.
In premiera, Fuego ne-a marturisit ca pentru turneul national 
"SERENADA PENTRU DAN SPATARU",
ce incepe pe 21 martie, la Ploiesti, va mai colabora, pe langa Doina Levintza, cu inca un brand celebru si bine cotat, un etalon pentru eleganta, simplitate si rafinament.
"A MAI TRECUT UN AN"
a vorbit despre Fuego, despre cantecele sale de succes, despre felul in care percepe el publicul si sentimentele pe care cel de pe urma i le daruieste.
Ca de fiecare data la Chisinau, aplauzele au fost necontenite, cadourile dintre cele mai inedite, brate de flori si sticle de vin.
Un moment emotionant a fost cel in care Paul Surugiu a fost acompaniat, pentru piesa "Trecea fanfara militara", de catre Orchestra Prezidentiala a Republicii Moldova, aceeasi care a dat onorurile si la ceremonia de investire a lui Fuego cu decoratia de "ARTIST AL POPORULUI", de catre presedintele Nicolae Timofti, chiar de ziua sa de nastere.
 "M-am simtit special la Chisinau acum. Am vrut sa aduc o parte din frumusetea muzicii in fata spectatorilor mei fideli, sa le reamintesc ce inseamna sa iubesti si sa traiesti pentru cantec. Nu cred ca am descoperit inca motivul pentru care reusesc sa produc astfel de stari in oameni, eu stiind un singur lucru cert pe scena: acela ca trebuie sa dau tot, sa-mi pun sufletul in fata ochilor ce asteapta de la mine minuni, dar cred ca actul artistic e desavarsit atunci cand e sincer. Si le-am cantat basarabenilor mei dragi cu sinceritate.
Alaturi de trupa "ANGRY LIVE BAND", am creat o poveste. Una cu multa sensibilitate, in care am avut onoarea si placerea de a putea canta live, asa cum trebuie sa cante oricine isi adauga la nume titulatura de interpret.
Le multumesc tuturor celor ce au venit sa fie alaturi de mine, fie ca au fost din Basarabia, Romania, Ucraina, Transnistria. Asa stiu ca merita sa merg mai departe, sa evoluez, sa devin mai bun in ceea ce fac, pentru a nu dezamagi. Caci publicul e totul. Orice creatie ajunge la inimi prin el, aplauzele vin tot din partea sa si confirmarea valorii o confera, de asemenea, publicul. Fara publicul meu, nu m-as mai numi Fuego, artistul!".
 Dupa acest succes, Fuego continua startul fulminant in acelasi ritm. Impreuna cu trupa sa, la brat cu nostalgia, va colinda tara in lung si-n lat pentru a-l celebra asa cum se cuvine pe maestrul Dan Spataru. Redescoperind parfumul slagarelor de altadata, artistul va poposi in 11 orase pentru a canta cele mai frumoase refrene ale celui supranumit "regele aplauzelor".
Totodata, in cadrul turneului, va fi lansat si albumul "Serenada pentru Dan Spataru", o colectie de cantece de aur reinterpretate de Fuego. 
"De ce SERENADĂ? Pentru ca serenada nseamna Dan Spataru, iar el reprezinta sarbatoarea muzicii, simbolul performantei si timbrul celor mai frumoase slagare din muzica ce ne-a facut pe toti sa ajungem unde suntem."
Paul Surugiu - FUEGO

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu