~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

miercuri, 26 martie 2014

25 martie - O "Serenada" a rasunat la Iasi...

Slagarele maestrului
DAN SPATARU
au renascut prin vocea lui
FUEGO,
in cetatea celor sapte coline

Marti, 25 martie a.c., Sala mare a Casei de Cultura a Studentilor din Iasi, s-a dovedit din nou neincapatoare pentru cei veniti intr-un numar foarte mare, sa-l omagieze pe maestrul Dan Spataru, alaturi de Fuego si echipa sa.
 
 Indiferent de varsta, timp de peste doua ore, spectatorii au fredonat si s-au putut bucura de nemuritoarele slagare ale celui numit, pe drept cuvant, "Regele aplauzelor", readuse in fata publicului, cu mult curaj, talent incontestabil si daruire totala, de Paul Surugiu, imbracate in haine noi.
 
 
 
 Purtandu-i un respect desavarsit celui pentru care scena era un adevarat templu, Fuego si-a propus ca prin acest proiect, sa construiasca un arc peste timp, demonstrand iubitorilor de arta si lumii intregi, ca "drumurile noastre" se pot intalni chiar si acum (cand se implinesc zece ani de la trecerea sa in nefiinta), ca regretatul artist traieste inca in constiinta acestui popor si va ramane in sufletul nealterat al celor care l-au iubit si l-au admirat mereu.
 
In ultimele zile petrecute pe aceasta lume, plimbandu-se prin Capitala, retraind fericirea momentelor incununate de succes ale activitatii sale artistice (de peste 40 de ani), cand lumea il inconjura cu o dragoste imensa si sincera, Dan Spataru se intreba daca peste ani va fi dat uitarii. Iata ca, desi timpul a trecut, oamenii nu l-au uitat si sunt dornici sa-i reasculte slagarele, dovada fiind salile pline de care Fuego se bucura in acest turneu national, lacrimile pe care multi si le sterg din coltul ochiului, emotiile de nestavilit pe care le incearca inimile, urmarindu-l.
 
 
De altfel, Paul Surugiu a anuntat inca din 2013, pe scena Festivalului International de Muzica Usoara de la Medgidia, acolo unde a sustinut un recital de zile mari, ca intentioneaza organizarea unui asemenea eveniment. Om de cuvant fiind, si-a respectat promisiunea, in semn de omagiu pentru cel care i-a fost idol si model de-a lungul devenirii sale ca artist.
 
Si chiar daca firul vietii s-a terminat prematur pentru Dan Spataru, cand inca mai avea multe de spus si de cantat, lasandu-ne tuturor gustul amar al neputintei, Fuego, fermecat de maretia cantecului sau, a gasit in adancul sufletului resurse pentru a-i duce povestea mai departe, neconditionat, interpretandu-i melodiile cu dragoste, pasiune, sinceritate, caldura si bucurie fara margini.
Asa cum ii sta bine unui mare artist, care-si surprinde publicul in mod extrem de placut, prin fiecare aparitie a sa, Fuego, cel pentru care muzica este o credinta si insasi viata, a fost la inaltime si de aceasta data.
 
 
 Orchestratiile inedite pregatite pentru fiecare dintre melodiile interpretate, imaginile si comentariile sugestive oferite celor prezenti prin intermediul materialelor video presarate de-a lungul acestui concert, momentul de exceptie realizat alaturi de fanfara Garnizoanei Iasi, vestimentatia impecabila, numeroasele buchete de flori si cadouri primite de la admiratori, aplauzele nesfarsite si bine-meritate, obisnuita - de-acum, sesiune de fotografii si autografe... toate acestea au facut ca 25 martie sa ramana o data bine intiparita in memoria celor care au ales sa-si petreaca seara alaturi de Fuego.
 Suntem trecatori pe-acest pamant si, chiar daca acum poate pare absurd pentru unii, mai devreme sau mai tarziu, cu totii vom ajunge in clipa in care vom fi nevoiti sa... ne gandim la despartire. Dar muzica lui Dan Spataru, in aceste zile renascuta prin gestul plin de noblete al lui Paul Surugiu si prin vocea sa calda, a unit inimi, starnind supreme aduceri aminte si... cu siguranta va dainui peste veacuri.
 
 Calde multumiri adresam d-lui Bogdan Stefan Pintilii, talentat fotograf iesean, pentru colaborare, amabilitate si bunavointa cu care ne-a oferit minunate imagini surprinse in timpul spectacolului.
Pentru o mai buna vizualizare,
dati click pe foto.
 
  
 
 
 
 

 Fuego's Blog
26 martie 2014

Un comentariu:

  1. Fericit public ieșean! Veti retrai emotia spectacolului in momentul cand se va difuza la TVR1. Va invidiez! Atmosfera incendiara din sala de spectacol ramane imortalizata, iar ecoul refrenelor maestrului Dan Spataru interpretate excepțional de talentatul Paul Surugiu - Fuego va rasuna mult timp dupa caderea cortinei.

    RăspundețiȘtergere