~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

miercuri, 19 februarie 2014

La multi ani!

La multi ani, doamna
MARIA BUTACIU!


"Marturisind ca a fost insotita de cantec intotdeauna, Maria Butaciu afirma ca folclorul a reprezentat unicul crez pe care nu l-a abandonat niciodata.
Foarte atasata de locul natal, de sunetul coasei, jocurile de duminica, hora satului si obiceiurile traditionale specifice Vaii Somesului, interpreta s-a bucurat dintotdeauna sa scoata la lumina cantece care nu se mai cantau. Desi nu sunt cantece cu un succes imediat, sunt texte, cuvinte traite de atatea generatii."
Emisiunea "Din Arhiva TVR", 2010

Reprezentanta de frunte a Ardealului istoric, acolo unde cantul pune luminii zavor, Maria Butaciu transmite mai departe portul, piesele si traditia zonei sale, prin toata cariera in care s-a dovedit a fi o triumfatoare purtatoare a stindardului autentic, traind fiecare clipa cu detasare si facand ca romanismul sa fie promovat la justa valoare printr-un glas inconfundabil si o decenta demna de urmat pentru toti artistii.
Din dragoste de tara si pasiune pentru valorile neaose, Maria Butaciu a ridicat folclorul la rang de virtute in viata sa, transformand arta in forma a parcursului sau, purtand portul popular ca pe un cantec din care, de fiecare data, descopera noi si noi sensuri.
Siguranta glasului, tehnica interpretativa, vocatia si determinarea, fac din Maria Butaciu o nestemata a muzicii populare romanesti. Dorul sau pentru cantec, emotia pe care acesta i-o transmite, se reflecta in fiecare bijuterie a neamului romanesc, asupra careia isi pune, in doze precise, amprenta.
Cu un timbru unic, a fost si este in continuare reprezentanta unei generatii glorioase, care i-a acordat toata aprecierea pentru ritmul pasionant, pentru seriozitate si pentru cadentele minunate create cu fiecare minune a cantecului popular.
Fuego's Blog

14 comentarii:

 1. Ioan - Veronica Macarie19 februarie 2014, 11:17

  La multi ani!

  RăspundețiȘtergere
 2. Cristina Bobalca19 februarie 2014, 11:18

  La multi ani doamna Maria Butaciu!

  RăspundețiȘtergere
 3. La MULTI ANI CU SANATATE SI BUCURII!!!

  RăspundețiȘtergere
 4. Constanta Nicola19 februarie 2014, 20:41

  LA MULTI ANI CU SANATATE!

  RăspundețiȘtergere
 5. Intodeauna o placere sa revezi orice editie din aceasta emisiune minunata.
  La multi ani, Maria Butaciu!

  RăspundețiȘtergere
 6. LA MULTI ANI CU SANATATE!

  RăspundețiȘtergere
 7. La multi ani, doamna Butaciu Maria!

  RăspundețiȘtergere