~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

sâmbătă, 18 ianuarie 2014

"Serenada mea se va auzi in aceasta primavara..."

"Serenada mea catre Dan Spataru si totodata, serenada dansului catre voi, se va auzi in aceasta primavara, intr-un regal al muzicii romanesti.
Dan Spataru n-a murit!"

Eroii nu se gasesc in manuale, nici macar nu sunt universal valabili. Pentru Romania, s-a potrivit ca idolii unor perioade sa aiba un impact atat de puternic asupra sufletului, incat acestia sa ramana in timp, in istorie, in amintirea celor ce i-au inaltat, a celor ce vin si, mai ales, a tabloului complet si distins, numit arta.
Este si cazul lui Dan Spataru. Legenda a unui gen definitoriu pentru tot ce-nseamna muzica in spatiul romanesc, Dan Spataru poate fi denumit un erou, prin puterea exemplului sau, prin toata colectia impresionanta de cantece, prin prestanta unui interpret desavarsit.

Vineri, 17 ianuarie a.c., in cadrul emisiunii "La Maruta", transmisa de Pro TV, imaginea lui Dan Spataru s-a apropiat de noi. Prezent pentru a interpreta un slagar, pentru a-l defini si pentru a marturisi ce a insemnat Dan Spataru pentru dansul, un artist in plina dezvoltare, FUEGO a dezvaluit felul prin care il va omagia el pe maestru.  Astfel, la mijlocul lunii martie, in 10 orase importante ale Romaniei, muzica lui Dan Spatru va rasuna, figura si statura sa vor capata un alt sens si, cu ajutorul lui Fuego, il vom avea din nou printre noi. Spectacolele sunt adresate tuturor, indiferent de varsta si de preferintele muzicale, asta pentru ca piesele din compilatia numita "SPATARU", sunt pentru toata lumea, avand si sensibilitate, umor si dramatism, si muzicalitate, si vers, mesaj.
"E atat de ampla si melodioasa muzica usoara romaneasca, incat nu ma pot abtine sa nu spun ca spectacolul cantecului se regaseste in ea. Dan Spataru a fost in sine, un spectacol, emanand decenta, verticalitate, perseverenta, reusind astfel, cu timbrul sau inconfundabil, sa creeze un anumit tip de folclor urban, de piese care se canta oricum, peste tot, de oricine, la orice ora.
Turneul
"SERENADA MEA"
inseamna felul prin care eu ma-nclin in fata unei personalitati remarcante, un artist pentru care publicul a insemnat totul, acesta acordandu-i si succesul, faima, memoria, aprecierea, valoarea si, nu in
ultimul rand, aplauzele.
Serenada mea catre Dan Spataru si totodata, serenada dansului catre voi, se va auzi in aceasta primavara, intr-un regal al muzicii romanesti.
Dan Spataru n-a murit! Nici muzica sa, nici versurile, nici fanfara, tarancuta
ori drumurile.
Am evoluat in meseria aceasta, am cantat, am muncit si am perseverat, avandu-l drept model. Cred ca spectacolele ce vor veni sunt mai mult decat un simplu omagiu pe care eu il inalt. Ele reprezinta exact multumirea pe care eu o aduc maestrului, reverenta pe care simt ca trebuie sa o fac nu doar lui Dan Spataru, ci intregii muzici usoare, care mi-a alinat copilaria, gandurile, destinul.
Pe langa performanta de a fi in "Cartea Recordurilor" pentru aplauze, pe langa minunatele cantece, Dan Spataru inseamna, pentru intreaga Romanie, un model, un motiv de mandrie, un erou real la care ne raportam si pe care il oferim drept exponent atunci cand suntem intrebati de marile figure ale muzicii.
Maestre Dan, sa-mi traiesti si impreuna, sa reinviem si sa cantam spiritul tau, serenada ta, intr-o serenada continua numita SPATARU."
Paul Surugiu - Fuego Turneul va incepe la mijlocul lunii martie, atunci cand FUEGO va lansa si un LP surpriza, dedicat tot lui Dan Spataru. Concertele vor transmite simplitatea si esenta muzicii, avand parfumul de-altadata, invitati speciali, amintiri si melodii adevarate.
Toate informatiile - datele de concert, locatiile, detalii, surprize, afis si promovare, vor fi anuntate in saptamanile urmatoare.
Fotografiile din acest material sunt realizate in 2003, in cadrul lansarii albumului "Nemarginire", acolo unde Dan Spataru a sustinut un recital si i-a acordat lui Paul dreptul de a interpreta piesele sale.

Un comentariu:

  1. Fuego a avut o idee excelenta sa organizeze un turneu - omagiu in amintirea marelui Dan Spataru. Stiu sigur ca multe generatii vor veni in salile de spectacol sa retraiasca emotia anilor tineretii, copilariei...
    Felicitari, Paul! Esti unul dintre cei care fac ceva, nu doar discuta pe o tema data! Asteptam cu nerabdare primavara si turneul... Spor la lucru!

    RăspundețiȘtergere