~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

miercuri, 8 ianuarie 2014

"Romaniada" - Ganduri de turneu...

Teo Trandafir:
"Conteaza doar ceilalti..."

"Cand inveti lucruri concrete, e usor sa verifici daca le stapanesti cu adevarat. Le repeti pana cand le poti reproduce, apoi, daca inca esti nesigur pe formule sau conjugari, in aproape egala masura, ceri ajutor. Cineva te poate "asculta", ca si cand ai fi nevoit sa demonstrezi unui profesor ca stapanesti materia. Credeti-ma, e usor sa inveti chimie, oricat de bizara ar parea asertiunea. Greu e sa inveti bunul simt, generozitatea, altruismul.
Nu te "asculta" nimeni.
Meseria asta chiar ca se fura, cum obisnuim sa spunem, despre atatea altele. In Israel, am fost pusa in situatia de a invata, cu surpriza si incantare, ce trebuie sa faca artistii stralucitori de pe scena pentru a proteja spectacolul pe care il vedem, invaluindu-l in secretele pe care acum le-am inteles. Artistii care pleaca in turnee obisnuiesc sa spuna ca abia la drum intelegi cum e construit un om. Asa e.
Am fost inconjurata de oameni atat de cunoscuti, ca nu se pot duce sa cumpere o paine fara sa fie opriti pentru zece poze si cinsprezece autografe. Ceea ce nu se stie, insa, e cum se trateaza unul pe celalalt, cu cata grija, dragalasenie si suport.
Am descoperit un Temisan care poate glumi dupa patru ore de somn, un Fuego care nu se duce sa bea apa fara sa intrebe daca mai e cineva insetat, o Cristina Stamate preocupata de starea mea fizica, mai degraba decat de a sa. Impresionant. Raoul m-a dus de mana prin magazine, doar ca sa ma misc suficient, dara fara graba, ca sa protejam operatia pe care tocmai o suferisem. Inca o data, impresionant.
Faima si succesul scenelor sunt lasate la o parte. Conteaza doar ceilalti. Zambetul lor, starea lor. Abia asta am invatat, in aceste cinci zile in Israel. Si o sa ma las ascultata la lectia asta superba... la prima deplasare impreuna. Pe care o astept
cu emotie si respect."
Teo Trandafir
8 ianuarie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu