~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

sâmbătă, 18 ianuarie 2014

"Daca n-ar fi iubirea, m-as teme de viata..."


"Iubiti-l pe Vieru!"
Cinci ani fara Grigore Vieru

 Astazi se implinesc 5 ani de cand Poetul Grigore Vieru a pasit in vesnicie.
"Grigore Vieru a fost mai mult decat un poet, a fost un destin, o mare constiinta a timpului nostru. A plecat atat de dureros si de nedrept dintre noi, mutandu-se intr-o stea si cu forta extraordinara a fiintei plapande si invincibile a strigat:
«Nu am, moarte, cu tine nimic!».
M-am identificat prin muzica cu maestrul, care m-a iubit ca si pe propriul fiu si, prin mine, el va exista. Am fost ultimul artist care l-a imbratisat pe scena, fiind prezent la Cahul, la invitatia domniei-sale, la sarbatorirea Poetului nepereche Mihai Eminescu, care de ziua nasterii lui, si-a ales perechea.
Adanca si pioasa plecaciune, Maestre! Dumnezeu sa va ridice in lumina si sa va odihneasca sfere inalte ca spiritul dumneavoastra!"
Paul Surugiu - Fuego
Legatura care s-a statornicit in timp intre Maestru si artistul Paul Surugiu - Fuego este deja de notorietate, despre aceasta scriindu-se zeci de articole si realizandu-se numeroase materiale audio-video.

Fuego nu l-a dat uitarii pe Poet dupa disparitia acestuia. Mai mult chiar, in permanenta a incercat sa-i pastreze vie amintirea, relatia de sincera prietenie si fructuoasa colaborare dintre cei doi gasindu-si concretizarea si in volumul "Testament pentru Fuego", lansat in 2012 de catreAsociatia Culturala "Regal D'Art", in colectia "Regal de poezie".
In semn de pretuire si pioasa aducere aminte, Fuego's Blog va propune sa va opriti pentru o clipa asupra urmatoarelor materiale:


Un comentariu:

  1. Traim , gandim, respiram romaneste,dar de multe ori ne comportam altfel.Caracterul curat si sincer al romanului s-a manifestat in prietenia dintre Fuego si Grigore Vieru .Talentul si respectul,iubirea si intelegerea ,visele comune au facut posibila exprimarea pe note muzicale a trairilor marelui si unicului Grigore Vieru.Mandri ca suntem contemporani acestor valori , ca ne putem hrani spiritual din genialitatea lor ,ne inclinam in fata lor .Respect Paul si odihna binecuvantata maestre Vieru!

    RăspundețiȘtergere