~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

miercuri, 15 ianuarie 2014

17 ianuarie 2014 - Fuego la Pro TV

Fuego il omagiaza pe
Dan Spataru

Vineri, 17 ianuarie, incepand cu ora 16.00, la PRO TV, Fuego va fi prezent in platoul emisiunii
"La Maruta",
pentru a omagia personalitatea unui mare artist, una dintre acele figuri care i-a marcat cu prisosinta parcursul, copilaria si destinul, care i-a servit drept sursa de inspiratie si care a lasat culturii romanesti parte din cele mai frumoase si indragite slagare - DAN SPATARU.
Invitatia nu este intamplatoare. In luna martie a acestui an, Fuego va pleca in turneu national, in cele mai importante orase ale tarii, cu o premiera pentru scena muzicala autohtona. Este vorba despre un spectacol omagial Dan Spataru, denumit 
"Serenada mea",
in care artistul va readuce in atentie imaginea curata, stilul inconfundabil, precum si bijuteriile sonore ale cantaretului - fenomen din perioada anilor '80-'90, in Romania.
Alaturi de Paul Surugiu, care va oferi si un moment special, o piesa din repertoriul maestrului, in platou se vor mai afla: sotia lui Dan Spataru - Sida si nepotica acestuia, Mirabela Dauer, precum si interpretul din Republica Moldova,
Ion Suruceanu.

"Pe langa faptul ca a fost un mare artist, un timbru ce nu putea fi uitat cu usurinta, lansand zeci de piese celebre, Dan Spataru a fost, cel putin pentru mine, ca artist in formare, un model, un ideal spre care tindeam in copilarie, atunci cand ascultam fara intrerupere discurile Electrecord-ului, dorindu-mi, ca la un moment dat, sa ajung sa-l egalez, sa primesc aplauze la scena deschisa si flori, si sa reusesc
sa umplu stadioane.
Partea cu stadioanele ramane pentru acea vreme, pentru epoca in care muzica insemna ceva esential, in care arta avea substanta, iar esenta cantecelor era un complex al vocii, mesajului si liniei melodice.
Poate ca de asta ramane Dan Spataru un etalon. Fara artificii de imagine, fara interpretari excesive pe scena, Dan Spataru este exact cantaretul de aur al Romaniei."
Paul Surugiu - Fuego

Urmariti asadar, o editie de colectie "La Maruta", moderata de Catalin Maruta, vineri, incepand cu ora 16.00, la Pro TV!

3 comentarii:

  1. cand vom afla in ce orase va fi spectacolul 'Serenada mea'?

    RăspundețiȘtergere
  2. In momentul in care va fi definitivata, lista locatiilor pentru acest turneu va fi publicata pe acest blog si pe pagina noastra de Facebook.

    RăspundețiȘtergere
  3. Anca Barlad . multumim Paul .

    RăspundețiȘtergere