~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

marți, 17 decembrie 2013

Momente emotionante... "Din lumina unui Craciun"

FUEGO:
"Pretuiti-va comorile, atat timp cat va pot imbogati sufletul cu prezenta, cu umbra, cu vorba, sfatul si vocea!"

Craciunul e vremea luminata in care stim, ori vrem sa stim cine suntem. Acum ne descoperim pe noi in ipostaze diferite, ne redescoperim copii, ne gandim la toti si la toate, la clipe, experiente, iubiri pierdute, dezamagiri, nelinisti. Dar peste toate, cu emotie si nostalgie, ne aducem
aminte de parinti.
Aflat in plin turneu national cu spectacolul "Din lumina unui Craciun", Fuego prezinta in doua ore, live, alaturi de orchestra condusa de concert-maestrul Filarmonicii din Pitesti, Madalin Sandu, cu sensibilitatea caracteristica, toate emotiile prin care trecem in aceasta perioada, in care nu suntem mai cuviinciosi, suntem doar noi, dandu-ne seama ca gresim, ca suntem slabi ori limitati in fata imensitatii si a teatrului pe care maria sa, viata, il ofera.
Spectacolul, o colectie de cantece noi si vechi, piese de Craciun interpretate in stilul sau inconfundabil, are in componenta sa mai multe momente speciale, ce starnesc sentimente dintre cele mai navalnice, lectii de viata ori de virtuozitate in arta interpretativa.
Unul dintre acestea este "Colind pentru parinti", indemn din partea lui Fuego de a iubi si respecta parintii, de a le pastra vie memoria, de a-i colinda in acest timp sfant, cu zambete si vorbe dulci.
"Piesa aceasta imi provoaca o emotie puternica, mai ales de cand
l-am pierdut pe tata.
Versurile sale, scrise de Carmen Aldea Vlad, pe muzica mea si a lui Alexandru Malschi, ma emotioneaza si sunt sigur ca in fiecare sala de spectacol, gasesc suflete care rezoneaza cu mine pe acest cantec. Caci suntem ce suntem, pentru ca ei, misteriosii ochii ai umbrelor noastre, ne-au vegheat, pecetluit si pritocit existenta, ne-au dojenit si sprijinit. De nu ne-ar fi luminat pasii, negura ne-ar fi invadat. Parintii sunt icoana noastra, asa cum noi, la randu-ne, suntem imaginea lor.
Personal, mi-am cladit un sistem de valori, mi-am format si urmat parcursul, avand parintii alaturi de mine, pe drumul vietii, pe potecile batute de vise si dorinte, cu dragostea si armonia pe care ei mi le-au oferit. Prin ei mi-am dezvoltat harul si tot ei m-au alinat atunci cand poate caile pareau sa capete limite.
Tocmai de aceea, cu ardoare, cu sentimentul ca cele mai importante figuri ale destinului uman sunt parintii, va indemn sa va iubiti si sa va respectati parintii, comorile fara de troc, un bun veritabil, ce ne insoteste la inceputul suprem, pana la final.
Pretuiti-va comorile, atat timp cat va pot imbogati sufletul cu prezenta, cu umbra, cu vorba, sfatul si vocea"
Paul Surugiu - Fuego
Un alt moment la fel de pasionant si captivant este cel in care solista principala a orchestrei, Gina Sandu, interpreteaza sublim la nai, una dintre piesele ce reprezinta Romania in lume, o partitura celebra, cu accente dramatice, in care se regasesc toate elementele dorului romanesc, ale focului ce arde in romani - "The lonely shepherd", compusa de James Last si transpusa, printr-o farama de genialitate, in nuantele acestui instrument, de marele Gheorghe Zamfir.
Gina Sandu a fost, timp de cinci ani, eleva maestrului Zamfir, capatand de la acesta experienta, dexteritate si mai presus de toate, o tehnica de invidiat. Ea are in prezent, pe langa rolul de solista a Filarmonicii din Pitesti, si pe cel de cadru didactic, formand la randu-i, talente neslefuite, transmitand mai departe, ceea ce a invatat. Impreuna cu orchestra si cu Fuego, transmite, prin spectacolul ale caror personaje principale sunt, ca sarbatoarea Craciunului e parte din sufletul romanesc.
Aceste momente produc ropote de aplauze, ca mai toate momentele de altfel. Pana in prezent, concertele din cadrul acestui turneu, s-au jucat cu casa inchisa, existand persoane, in fiecare oras, care au ramas in afara salii, ori care au fost nevoite sa renunte la ideea de a intampina Craciunul impreuna cu Fuego, datorita faptului ca nu au mai existat bilete. De asemenea, in fiecare oras in care a poposit, Fuego a fost primit cu bratele deschise, cu entuziasm, iar lansarea albumului "Din lumina unui Craciun", produs sustinut de "Monsson Group", se bucura de mare succes si cronici pozitive.
Favorabile sunt si reactiile in privinta tinutelor si a conceptului scenic realizat de inegalabila Doina Levintza, un brand al modei romanesti si internationale.
La Bacau, Fuego a jucat doua spectacole. Turneul continua cu zona Ardealului, urmand ca pe 22 decembrie artistul sa concerteze in Ploiesti, la Casa de Cultura, iar pe 23 decembrie, de la ora 19.30, in Bucuresti, la Palatul National al Copiilor. La aceste spectacole se mai gasesc bilete, insa in numar limitat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu