~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

joi, 12 decembrie 2013

Iarna vine pe pamant...

... "Din lumina unui Craciun",
impreuna cu Fuego
Click pe foto

Fuego, vestitul colindator care, in fiece an, prin cantecele sale, realizeaza o legatura intre sarbatoare si oameni, intre minunile acestei perioade si bucuria de a admira un artist devotat publicului sau, aduce iarna pe pamant, la propriu si la figurat, "Din lumina unui Craciun", prin intermediul turneului sau, prin reprezentatiile ireprosabile alaturi de orchestra de camera si prin noile cantece.
Pornind la drum pe 7 decembrie, Fuego inregistreaza succes dupa succes, publicul sau asteptandu-l cu surprize, cu ropote de aplauze si multe daruri.
In cadrul fiecarui spectacol, momente impresionante sunt cele in care admiratorii incep sa interpreteze in cor, cele mai cunoscute piese de Craciun: "E vremea colindelor", "Deschide usa, mama!" si "Colindam, colindam iarna".
La Targoviste, acolo unde a dat startul minunilor de iarna, Fuego si echipa sa, formata din sapte instrumentisti valorosi, cu experienta si profesionalism inradacinate in structura proprie, au interpretat in frig, incalzindu-se doar cu aplauzele si aprecierea publicului.
Orchestra de camera este condusa de concert-maestrul Filarmonicii din Pitesti, Madalin Sandu, un virtuos instrumentist, ale carui sclipiri pot fi descoperite in orchestratiile maiestuoase create pentru momentele lor, precum si pentru colindele binecunoscute.
Alaturi de acesta, ii puteti aplauda, pe scena, in tinutele lor exclusiviste, ce debordeaza eleganta si rafinament, realizate de Doina Levintza, pe: Ilie Sandu, un chitarist impatimit, pasionat de sunete si imagine, Cristi Sandu, vioara 2, maret atunci cand manuieste arcusul, topindu-l in vioara ce e parte a ansamblului "Doina Argesului", Gina Sandu, soprana si solista la nai, discipol al lui Gheorghe Zamfir, cadru didactic, sclipitoare in solo-ul sau emotionant "The lonely shepherd", Ana-Isabela Oprea, violoncelista, o fire ludica, cu experienta de scena, turnee nationale si internationale, Marian Grancea, pianist, formator de talente si fin slefuitor de tineri, fiind profesor de pian, Iulian Bican, baterist, ce interpreteaza cu patos si energie, traind viata la intensitate maxima.
Dupa Targoviste, au primit concertul cu entuziasm: Constanta si Galatiul, acolo unde spectacolele s-au jucat cu casa inchisa, iar noul album s-a bucurat de reactii pozitive, piesa de final - "Sa fim romani!", inregistrand cele mai multe aplauze.

Apoi au fost colindati iesenii si barladenii, peste orasele carora, zapada a venit odata cu Fuego.
Pana pe 23 decembrie, Fuego isi continua turneul si va asteapta, cu drag, sa-i fiti alaturi, in salile de spectacol.

Un comentariu:

  1. Pentru unii dintre noi concertul lui Fuego se conjuga cu verbul la timpul trecut. Cu regret , cu emotie dar cu o senzatie de puritate stralucitoare similara albului zăpezii.Colindele interpretate parca de fiecare data mai cald, mai sincer si mai curat ne-au luminat sufletele.Galatenii l-au asteptat pe Fuego si ale sale colinde cu bucurie , cu respect pentru ca acum nu mai concepem sarbatori de iarnă fara colindele si cantecele de Craciun interpretate inegalabil de Fuego ! Asa cum in Galati sala fost arhiplina sunt sigura ca si in alte orase romanii il asteapte cu sufletul deschis sa primeasca lumina! Drum bun Fuego , in drumul tau prin tara si du bucuria Nasterii Mantuitorului tuturor !

    RăspundețiȘtergere