~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

luni, 23 decembrie 2013

Emoţionant! Ea i-a împodobit bradul lui Fuego...

... timp de 37 de ani

În prag de Sărbători, Paul Surugiu, cunoscut sub numele de Fuego a dezvăluit pentru "ring" faptul că şi acum, cea care îi împodobeşte bradul, este mama sa. Adevărata sa mamă. Artistul care în această perioadă are cele mai multe concerte, recunoaşte că lipseşte de la decorarea bradului, la fel ca şi în videoclipul piesei
"Împodobeşte, mamă, bradul!".
"A venit şi vremea Crăciunului. Nu ştiu cum e în cazul altora, dar în ceea ce mă priveşte, această perioadă mă poartă cu amintirea în copilărie, când nu doar că o rugam pe mama să ne împodobească bradul, eu "chiulind" de la activitatea cu globurile, pe motiv că trebuie să mă pregătesc pentru concertul de colinde dat seara din uşă în uşă, ci mergeam la colindat cu trupa, care de care mai viteaz, dornic de a ieşi în faţă şi a primi recompensele meritate pentru interpretare. Nu mică ne era dezamăgirea când primeam doar colăcei şi mere, dar mergeam împăcaţi că am adus oarecum un strop de bucurie în casele celor ce ne primeau cu atâta deschidere.",
a declarat pentru "ring", Fuego.

"Moşul nu venea cu tot ce îi ceream..."
Mai mult decât atât, Paul a dezvăluit faptul că regretă că a uitat de visul copilăriei, acela de a vedea un foc de artificii împreună cu părinţii săi.
"Crăciunul îmi aduce în faţă imaginea familiei fericite, cu mama şi tata la masă, cu toate bunătăţile, cu lipsuri şi dorinţe, cu Moşul ce nu venea în fiecare an cu ceea ce îi scriam, dar venea, cu ceva musai bun ori folositor, cu liniştea căminului nostru, cu melodii de sărbătoare, cu veselie. Îmi amintesc cum aprindeam artificiile acelea de casă şi ne gândeam că atunci când vom fi mari, împreună cu părinţii noştri, vom merge la un foc de artificii impresionant şi vom deveni noi,
la rându-ne, Moşi Crăciuni.
Partea a doua am realizat-o, în schimb, nu am apucat să văd un foc de artificii împreună cu ai mei. De fapt, de când am crescut, am omis, am renunţat ori a fost imposibil să fac multe din lucrurile pe care mi le doream în copilărie împreună cu părinţii mei.",
şi-a amintit artistul.

Trist... de Sărbători
Fuego are şi anumite regrete şi tristeţi, amintirea tatălui revenind mereu.
"De Sărbători mă gândesc la tata, la sfaturile sale, la petrecerile pe care le organizam împreună. Mă întristez atunci când ştiu că zâmbetul său, că optimismul molipsitor nu mai sunt alături de noi.
Dragii mei, părinţii sunt icoana noastră, aşa cum noi, la rându-ne, suntem reprezentanţii lor în lume. Personal, mi-am clădit un sistem de valori, mi-am format şi urmat parcursul, având părinţii alături de mine, pe drumul vieţii, pe potecile bătute de vise şi dorinţe, cu dragostea şi armonia pe care ei mi le-au oferit. Tocmai de aceea, cu ardoare, cu sentimentul că cele mai importante figuri ale destinului uman sunt părinţii, vă îndemn să vă iubiţi şi să vă respectaţi părinţii, comorile fără de troc, un bun veritabil, ce ne însoţeşte de la început până la final. Preţuiţi-vă comorile, atât timp cât vă pot îmbogăţi sufletul cu prezenţa, cu umbra, cu vorba, sfatul şi vocea.
Eu regret ca nu am apucat să îi mulţumesc tatălui meu pentru mine, pentru fiecare Crăciun petrecut împreună, pentru fiecare cadou şi sfat, pentru tot.
De asemenea, Crăciunul îmi aduce aminte de copilăria în care uitam de toate în joc şi grija mi-era un termen de prin dicţionare, de mama a cărei zi o sărbătorim chiar astazi şi care nu ştia ce bunătăţi să îmi dăruiască şi
cum să mă răsfeţe.",
a adăugat Paul Surugiu.

"Nu sunt un împătimit al bradului..."
Colaborarea cu Irina Loghin l-a asociat pe Fuego ca fiind fiul artistei.
"De când am colaborat cu doamna Irina Loghin, mama spirituală a sufletului meu şi maestra mea în zona muzicală, multă lume a făcut confuzia că-i sunt fiu. E drept, mă onorează asocierea, în schimb mama mea, cea care împodobeşte bradul şi acum de Crăciun, este cea care a preferat să stea în umbră, să îmi dea cele mai bune sfaturi şi să-mi fie stâlp şi sprijin până la sfârșit. Nu o să vă vină să credeţi, dar chiar o rog pe mama, din comoditate, să împodobească bradul, împreună cu cei dragi. De când cu melodia şi cu insistenţele tuturor de a o cânta, neexistând spectacol de Crăciun în care să nu mă strige cineva rugându-mă să cânt piesa, am ajuns să nu mai fiu un împătimit al bradului.
E drept, Crăciunul înseamnă, de vreo 10 ani, perioada în care mă liniştesc dupa turneele de iarnă ce pornesc la începutul lunii. Un tur de forţă impresionant, obositor, dar care îmi dă satisfacţia de a vedea oameni fericiţi, ce vin să mă urmărească şi să întâmpine, pe ritm de colindă,
spiritul Sărbătorii.",
a povestit Fuego.

Brand pentru Crăciun
Aplaudat de săli întregi de oameni, Fuego susţine că în această perioadă, colindele lui Hruşcă sunt un simbol.
"Mulţi mi-au zis că, de când cu "Împodobeşte, mamă, bradul!", am devenit un brand pentru perioada de Crăciun. Credeţi-mă, de există cu adevărat un simbol al vremii, o voce ce interpretează autentic, cu sclipire, colindul românesc, aceea este vocea lui Ştefan Hruşcă.
Eu am cântat melodii de Crăciun, colinde de sărbătoare, compuse de mine şi de Alexandru Malschi, care s-au bucurat de reacţii pozitive, devenind şi ele un simbol al Sărbătorilor, lucru pe care l-am văzut în sala de spectacol, atunci când spectatorii interpretează la unison:
"E vremea colindelor", "Deschide uşa, mamă!", "Colind pentru părinţi", "Vals de Crăciun"...",
a mărturisit Fuego.

"Spiritul Crăciunului, mirosul vinului fiert şi al scorţişoarei, masa îmbelşugată, aceleaşi chipuri vechi şi, totuşi, noi, preschimbă un timp banal, într-un festin al bucuriei, al păcii, al împăcării cu noi înşine, în permanenta noastră neîmpăcare.
Cuvintele nu pot descrie farmecul, în schimb cel din urmă stă ancorat în vremi, peste ani, în amintiri, în Crăciunul din copilărie, din tinereţe, de anul trecut, de acum doi ani.
Îmi doresc pentru voi Sărbători în care să vă simţiţi cu adevărat voi, români, iubiţi de zâmbete, blânzi, cu sufletul deschis, primitori de colindă, într-un Rai luminat.
Crăciun Fericit şi mulţi ani încununaţi de tot binele posibil!"
Fuego
Sursa: Ziarul "ring"
23 decembrie 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu