~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

duminică, 24 noiembrie 2013

"Din lumina unui Craciun" - o poveste muzicala...

... despre minunile
Sarbatorilor de iarna

Adeseori, de Craciun, ne dorim sa cuprindem in cateva cuvinte, intr-o urare, intr-un cadou, toata simtirea, tot gandul inalt, fiecare clipa nespusa, adunata de-a lungul anului in dorintele de sarbatori. Sarbatorile ar fi uneori mai sarace daca nu am avea imprejurul nostru, cu sinceritate si calmitate, oamenii dragi, muzica buna, daruri alese si mai presus de toate, liniste. Si cum linistea poate fi o stare indusa de emotie, cu emotie si simplitate, putem capata linistea prin muzica sarbatorilor, prin intermediul unui motiv de a spera, de a crede, de a rememora perioada copilariei ori a Craciunului
de anul trecut.
Iar acest motiv poate fi albumul extraordinar lansat de Fuego in scurt timp
- "Din lumina unui Craciun" - 
un dar de sarbatoare, prilejul fiecaruia de a oferi, in locul lucrurilor materiale, emotii, stari, muzica de calitate.
Materialul "Din lumina unui Crăciun" aduce cu sine ceea ce numim simplitate. Un motiv pentru a ne opri din goana dupa adevaruri imaginare, din lupta demonstrativa la care ne supune viata si de a asculta, cu sufletul deschis, lectii, imagini de sunet despre noi, despre minunile vremii, despre ce am vrea sa spunem si sa strigam cu toata fiinta.
Este mai mult decat un banal album de cantece de sarbatoare. Este o poveste romaneasca, ce ne invata ca toate minunile vremii apar atunci cand suntem mai darnici cu noi si cu asteptarile noastre.
Colindul e o stare, mai mult decat un cantec. E ceea ce vine din lumina unui Craciun, iar Fuego transmite prin buchetul de colectie adunat gramajoara aici, ceva ce nu poate fi notat in cuvinte, ci in simtiri.
Colectia de cantece, realizata la Cluj, de Fuego si orchestratorul Alexandru Malschi, a fost realizata cu sprijinul societatii "Monsson Group" si produsa de Casa de discuri "Euromusic" Cluj Napoca. Va prezentam, in premiera, coperta acestui material special.
Iata ce precizeaza Fuego despre colectia sa de cantece, precum si multumirile aduse de el celor care s-au implicat, cu profesionalism, in realizarea acestuia, precum si in activitatea sa:
"Gandul meu bun, recunostinta si intreaga apreciere se regasesc in cantecele mele si in fiecare proiect pe care aleg sa vi-l ofer, inchinand pentru voi, steaua ce m-a purtat timp de 20 de ani, prin tabloul muzicii, ajutându-ma sa duc mai departe, tot mai departe, harul pe care l-am primit.
Si poate ca fiecare melodie e un semn de multumire, iar in preajma sarbatorii Nasterii Mantuitorului, va daruiesc voua, admiratorilor mei, un semn de plecaciune curata, inclinandu-ma in fata voastra, caci fara voi, as fi mai singur, ori poate prea solemn pentru a face muzica, pentru a fauri arta. Arta e pentru oameni, iar eu exist prin, cu si pentru voi!
Si va multumesc pentru asta!
Acest album nu ar fi reusit sa ajunga la forma dobandita, sa capete conturul unei povesti, daca din lumina bunavointei, nu ar fi existat sprijinul societatii "Monsson Group", prietenii mei de suflet, care mi-au dovedit ca sprijinul neconditionat este esenta evolutiei si ca fara vointa si constiinciozitate nu poti mentine un parcurs.
De asemenea, multumiri aduc si societatii S.C. "Proxima Moda" S.R.L., manager general Elena Stoica, o persoana fara de care nu as fi reusit sa descopar ce e solidaritatea, care se implica in permanenta in tot ce intreprind si care imi demonstreaza, in fiecare moment, ca imaginea lumii si-a vietii sta sub semnul optimismului si al rafinamentului.
Multumiri aduc si celui fara de care nu puteam fauri acest material, prietenul, colegul si finul meu, Alexandru Malschi, un orchestrator si un compozitor talentat, constiincios, profesionist, precum si producatorului meu, un om cu suflet cat o mie, Florin Puica Dat, un prieten
sincer si devotat."
Albumul va beneficia de o lansare speciala in fiecare oras din cadrul turneului "Din lumina unui Craciun", pe care Fuego il porneste pe 7 decembrie, la Targoviste, urmand ca ulterior, sa poposeasca in 17 orase, pentru a vesti tuturor Craciunul. Turneul se va incheia in Bucuresti, pe 23 decembrie, la Palatul National al Copiilor.
Spectacolele vor fi construite intr-o maniera speciala, alaturi de artist, pe scena, fiind orchestra condusa de concert-maestrul Madalin Sandu.
De asemenea, albumul "Din lumina unui Craciun" va putea fi achizitionat, incepand cu 6 decembrie, din magazinele de specialitate, precum si de la chioscurile special amenajate la fiecare sala de spectacol
din cadrul turneului.
Pe langa acest material, Fuego va edita, in numar limitat, impreuna cu "Libertatea", partener media al albumului si al turneului, un cadou pentru toti cei care iubesc si apreciaza activitatea si colindele lui Fuego, CD-ul Best of de Craciun - "Un dar de Craciun". Acesta va putea fi achizitionat de la toate punctele de difuzare a presei pe data de 10 decembrie.
Auditie placuta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu