~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

joi, 24 septembrie 2015

Fuego - "Ingerul muzicii Ilenei Sararoiu"


Ileana Sararoiu
- 79 de ani de la nastere

Vineri, 25 septembrie a.c., se implinesc 79 de ani de la nasterea artistei al carei nume sta la loc de cinste in istoria muzicii populare romanesti,
ILEANA SARAROIU.
  Si acum sufletele ne sunt cuprinse de emotie, ascultand tulburatoarea voce, cu un timbru unic, atat de special, al celei supranumita "Regina cantecelor de petrecere", interpretand melodiile alaturi de care cei mai multi dintre noi am crescut si care vor ramane nemuritoare peste ani:
"Unde e Targovistea?", "Doi voinici din Valea Mare", "M-ai crescut, maica, de mica", "Ti-o parea, puiule, bine", "Dar-ar naiba-n tine dragoste!", "Inima, de dor nu stii", "Pasarica, muta-ti cuibul" etc.
Paul Surugiu - Fuego, artistul atat de frumos numit "Ingerul muzicii Ilenei Sararoiu", a lansat in anul 2003, la Casa de productie "RBA", primul sau album de cantece populare si romante, intitulat: "Inima".
 Acest material discografic, realizat alaturi de orchestra Radiodifuziunii Romane, condusa de regretatul maestru Paraschiv Oprea, a fost dedicat Ilenei Sararoiu.
In nenumarate randuri, Fuego si-a manifestat bucuria si onoarea de a interpreta aceste melodii, cunoscute fiind gandurile sale sincere, de admiratie si pretuire pentru marea artista.
De altfel, pe data de 1 iulie 2010, alaturi de Irina Loghin, Paul a fost prezent in platoul emisiunii "Acces Direct", de la Antena 1, intr-o editie speciala dedicata memoriei Ilenei Sararoiu.
Mai mult chiar, pe data de 28 mai 2011, "Familia Favorit", moderata de Fuego si transmisa de postul Favorit TV, a oferit telespectatorilor o editie de colectie, ce a avut drept scop evocarea personalitatii regretatei artiste.
De pe albumul "Inima", fac parte si cantecele: "Lele de la Orastie" si "Pe sub fereastra curge-un rau", pe care va invitam sa le urmariti in continuare.
Fuego's Blog
25 septembrie 2014 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu