~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

vineri, 7 iunie 2013

Fuego si Mirabela - prietenia nascuta din muzica

 

Deseori ne intrebam: "Ce este prietenia?". Cate schimbari poate provoca si, mai ales, cat de sincera si durabila poate fi aceasta?
Poate ca atunci cand transcedem dincolo de partea materiala a prieteniei, cand constientizam si acceptam ca ea reprezinta cea mai de pret relatie interumana si ca doar prin ea afirmam ca esenta lumii sta in oameni, putem spune ca insasi prietenia este lumina existentei.
Bazata pe reciprocitate si dependenta emotionala, pe respect si echilibru, prietenia e mai mult decat ar putea descrie cuvintele. Iar atunci cand o prietenie se naste din dragostea pentru muzica, din puterea acesteia asupra vietii, e cert ca va dainui peste ani.
 Astfel a luat fiinta legatura de colegialitate si prietenie dintre Mirabela Dauer si Fuego. Cantecul i-a legat, pasiunea Mirabelei pentru a descoperi si ajuta tinerii interpreti aflati la inceput de drum, precum si dorinta de a fi alaturi in conturarea destinelor unor artisti valorosi. Prietenia lor s-a legat in timp, ajungand astazi sa se concretizeze intr-o colaborare. Un duet care vorbeste tocmai despre identitatea artistilor, despre modul in care muzica prefigureaza viata, trasand, pe acorduri de muzica veritabila, directia si identitatea artei, prieteniei si a admiratiei.
Piesa "Priveste-ma!", compusa de Paul Surugiu, pe versurile poetei Carmen Aldea Vlad, este inclusa pe cel mai recent material discografic, dublul CD "O lacrima de cantec", lansat de Fuego in cadrul turneului de primavara din acest an.
 Mirabela este, alaturi de Paul Surugiu, unul dintre acei artisti care daruiesc caldura. Daca ar fi sa omitem intreaga activitate, tehnica vocala incontestabila, succesele si toata panoplia de slagare ce au devenit embleme pentru muzica romaneasca, am realiza ca Mira, asa cum o numesc cei apropiati, transmite sensibilitate, facand astfel sa indeplineasca acea misiune nescrisa pe care un artist o primeste atunci cand imbina talentul cu munca, cand e inzestrat cu acea farama ce poate contura si formula arta.
 Mirabela Dauer este etalonul unei generatii, piesele sale devenind in timp, coloane sonore pentru existente si adevarate bijuterii ale genului pop romanesc. Iubeste si traieste cu inflacarare muzica si dorul, viata, transformandu-si intregul parcurs intr-o melancolie, pe care au dormit stelele.
"Paul Surugiu este un artist de mare valoare si, pentru sufletul lui de prieten, am acceptat cu bucurie sa cant o melodie in duet cu el si sa colaboram atat de armonios, dand forma si substanta prieteniei noastre. Ma bucur pentru tot ce i se intampla frumos, unui om frumos."
Mirabela Dauer
 Colaborarea dintre cei doi va continua, ei avand actualmente in proiect si alte cantece. Totodata, prietenia lor va sta sub semnul muzicii si al respectului pe care un artist ajuns la maturitate il poarta pentru un punct de referinta al artei pop romanesti, fiind un exemplu elocvent despre nobletea pe care acest sentiment fara margini il confera omului, daruind, tot prin sunete, o sursa nesperata de inspiratie, traire, emotie.
"Nobletea sufletului e constituita de puterea prin care poti oferi celor din jurul tau din caldura tainica a prieteniei. Mirabela este una dintre acele persoane pentru care limitele sunt inexistente, pentru care prietenia e tot si care face, ca in fiecare moment, sa te simti onorat ca apartii cercului sau de interes. I-am multumit si o voi face in permanenta pentru tot sprijinul acordat, pentru sinceritatea ei si pentru faptul ca intreaga comoara a muzicii romanesti e mai stralucitoare datorita glasului sau.
Prietenii apropiati inimii mele, fie ca sunt artisti sau nu, imi ofera liniste si echilibru, fiind alaturi de mine, dezinteresat, in drumul acesta haotic, in lumea deceptiilor si a frivolitatii. La randu-mi, inapoiez sincer stari, clipe si cuvinte alese, caci, fara doar si poate, prietenia e simbolul intelepciunii, e lumina si tihna. E liniste!"
Paul Surugiu – Fuego

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu