~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

marți, 14 mai 2013

17 mai 2013 - Fuego la TVR 1


Fuego va face spectacol la
"O data-n viata"

Artistii isi contureaza, prin natura fiintei lor, noi identitati, noi imagini, avand capacitatea de a se reinventa si de a configura noi ipostaze, in concordanta cu firea si genul abordat. Exista modalitati diferite de exprimare pentru fiecare, dar atunci cand ideea, vointa si talentul gasesc mediul propice pentru a se desfasura, nu poate rezulta decat spectacol.
Pe acest concept s-a fundamentat si emisiunea "O data-n viata", care s-a nascut dintr-o viziune inedita a omului de televiziune Titus Munteanu, ce a fost ulterior montata si aplicata de o echipa de profesionisti, condusa de Elise Stan. Show-ul reuseste, de peste 5 ani, sa imbine spectacolul cu muzica populara, traditiile si valorile autentice cu arta pe care personalitatile invitate au reformulat-o, intr-o maniera proprie, pastrandu-le pe toate nealterate.
 Astfel, in editia de vineri, 17 mai, incepand cu ora 21.00, pe TVR 1, emisiunea "O data-n viata", moderata de Iuliana Tudor, are onoarea sa-l prezinte pe Fuego intr-o ipostaza speciala. O experienta pe care acesta a trait-o pentru prima data reprezentand in show zona Olteniei, impreuna cu doamna cantecului popular oltenesc, Steliana Sima.
Alaturi de el, printre concurenti se vor afla si indragita Ozana Barabancea, artist liric si o prezenta exuberanta, care va reprezenta zona Ardealului, fiind acompaniata de preotul Cristian Pomohaci, precum si solistul Alin Pascal, care va aduce in studio cantecul maramuresean cu Lupu si Cornelia Rednic.
In cadrul emisiunii, Paul Surugiu v-a pregatit mai multe surprize. Printre acestea se numara si un duet special realizat impreuna cu Ozana, inspirat din piesa "Cine scartaie fantana", interpretata initial de Tiberiu Ceia si preluata ulterior si de Paul.
De asemenea, un alt moment deosebit va fi cel in care Fuego va interpreta, intr-o maniera proprie, duioasa, apreciata de toti cei prezenti, o piesa monumentala din repertoriul uneia dintre cele mai pregnante figuri ale intregului tablou muzical romanesc, Ioana Radu. Cantecul "De la moara pan' la gara" va fi readus in atentia colectiva de catre Fuego, care nu a pus in interpretare doar tehnica si emotie, ci si o parte din sufletul tau, aducand astfel, un omagiu distinsei doamne a artei populare romanesti, Ioana Radu.
Finalul emisiunii il va prezenta pe Fuego impreuna cu maestrul Nicolae Botgros, impreuna completand intreaga desfasurare de forta artistica cu o bijuterie populara, reorchestrata virtuos de maestru si transpusa maiestuos de catre Paul, balada "Dor, ma dor ochii ma dor".
Urmariti asadar, vineri, 17 mai, de la ora 21.00, postul public de televiziune, pentru un spectacol cum doar o data-n viata va este dat sa priviti.

Asociatia Culturala "Regal D'Art" 

5 comentarii:

 1. Buburuza Visatoare14 mai 2013, 19:13

  Cu entuziasm astept seara zilei de 17 mai!

  RăspundețiȘtergere
 2. Entuziasmul si incantarea ne cuprind, ori de cate ori primim astfel de vesti!

  RăspundețiȘtergere
 3. Nicoleta Dena14 mai 2013, 19:28

  Valori ale neamului romanesc! Sa le pretuim!

  RăspundețiȘtergere
 4. Mihaela Constantin14 mai 2013, 22:35

  Eu nu pot sa cred ce am citit... o combinatie extraordinara... Paul, parintele Pomohaci, Ozana... dor, ma dor ochii ma dor...
  Azi dimineata mi-era dor de piesa asta si am ascultat-o...
  Maestrul Botgros... si nu in ultimul rand... apel la memorie... IOANA RADU...
  Va fi pe placul sufletului meu...

  RăspundețiȘtergere
 5. Baiatul asta debordeaza de talent!
  Pune atata suflet in tot ce interpreteaza, stie sa antreneze publicul si sa transmita emotii... Canta, cu usurinta si mare bucurie, orice gen muzical si i se citeste fericirea pe chip cand este pe scena. Felicitari!

  RăspundețiȘtergere