~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

joi, 9 mai 2013

11 mai 2013 - Fuego la TVR 2

Fuego, Jolt Kerestely si-un pian
"vor lumea a schimba la
"Atentie, se canta!", pe TVR 2


Intr-o lume derizorie, intr-un peisaj mediatic ce devine, pe zi ce trece, o epava a snobismului, a frivolitatii si a lipsei crase de cultura, exista si formate de televiziune care isi pastreaza autenticitatea si care tin cu ardoare de acea farama unica de calitate conferita de sensul pe care arta il capata atunci cand notele se-aseaza pe portativ, si anume, muzica.
Unul dintre acestea este reprezentat de emisiunea "Atentie, se canta!", care a revenit pe micile ecrane cu un nou sezon, intr-un TVR 2 ce pune accentul pe valorile incontestabile ale culturii universale, cu o forma desavarsita de profesionalismul si corectitudinea daruite de cei ce aleg sa duca mai departe spiritul boemei lumi romanesti.
Moderata de cel pentru care "Salcia" se-nclina peste game, a carui "Apa si foc" completeaza tabloul muzicii romanesti, dainuind indiferent de vremi, de noi stiluri descoperite si de viziuni progresiste si caruia ii multumim "pentru tot ce-a fost si va mai fi", Horia Moculescu, impreuna cu actrita Alexandra Velniciuc, emisiunea "Atentie, se canta!" aduce in prim plan muzica de calitate, emotiile impartasite de aceasta si nu in ultimul rand, valorile reale, neprihanite, ale artei autohtone.
Era inevitabil ca in acest sezon sa nu existe si un portret construit minutios din creatiile celui ce a dat eternitatii o farama din geniul sau artistic, prin capodoperele create, un portret Jolt Kerestely (seniorul muzicii romanesti ).
Astfel, in editia de sambata, 11 mai, incepand cu ora 14.10, se va canta doar Jolt Kerestely, intr-un melanj armonios de compozitii sublime, versuri durabile si stari intense.
Printre invitatii maestrului s-a numarat si Fuego, cel care ii incununeaza cariera prin interpretarea ultimelor piese ce au aparut ca o confirmare a vietii traite in intregime pentru muzica. Conlucrarea dintre cei doi s-a nascut in urma cu multi ani, la inceputul carierei lui Paul, moment in care Jolt Kerestely i-a acordat o sansa artistului, descoperind potentialul sau si investind in el incredere si determinare.
Aceasta legatura s-a perpetuat in timp, iar in urma cu un an, cei doi, impreuna cu indragita poeta Carmen Aldea Vlad, au inceput sa conceapa un album de suflet, o bijuterie componistica si interpretativa, un album de autor, ce va fi lansat in acest an, in luna iunie.
Fuego a interpretat in emisiune piesele "Anii mei, flori de tei", "Covor de lacrimi", "Steaua mea", "De cate ori iubesc", cantece ce au primit in luna aprilie, premiul pentru compozitie la secţiunea de muzică jazz / pop, pentru un grupaj de melodii, din partea Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania.
 Alaturi de Paul, in platou, s-au aflat si Carmen Aldea Vlad, autoarea versurilor care il descriu, prin note scuturate si zari amestecate cu soare, cel mai veridic pe maestru, corul "Sunetul muzicii", condus de Cristina Manoliu Savulescu, carismatica actrita si interpreta Crina Matei si Marius Flavian, castigatorul trofeului "Aurelian Andreescu", cu piesa "Copacul", compusa de Jolt Kerestely.
 Astfel, sambata, intr-o dupa-amiaza de Florar in care parfumul teilor batrani e contopit de vraja notelor, muzica va triumfa.
Fuego, Jolt Kerestely si-un pian "vor lumea a schimba"...
Asociatia Culturala "Regal D'Art"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu