~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

sâmbătă, 6 aprilie 2013

Fuego si Jolt Kerestely - o colaborare de succes


Jolt Kerestely, premiul pentru compozitie din partea UCMR, pentru piesele interpretate de Fuego

Un artist poate fi definit de forma artei create, pe care o daruieste eternitatii. Iar atunci cand aceasta este creionata ca un tot unitar, ca un act de inalta tinuta, ecourile devin confirmari ale valorii. De asemenea, artistul este conturat de cei ce ii completeaza viziunea si care percep muzica asemeni lui, reusind sa gaseasca aceeasi sublima maniera de a se exprima.Colaborarea maestru – discipol dintre Jolt Kerestely si Fuego se dovedeste a fi de succes, amandoi reusind sa-si dea nuantele potrivite creatiilor.
  Astfel, pe 5 aprilie 2013, Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania a decernat premiile pe anul 2012, recompensand cele mai reprezentative capodopere din domenii diverse ale artei muzicale, din zone precum jazz-ul, muzica usoara, instrumentala, vocala sau muzicologie.
In cadrul acestei manifestari, maestrul Jolt Kerestely a primit premiul pentru compozitie la sectiunea de muzica jazz / pop, pentru un grupaj de melodii, acestea fiind: "Anii mei flori de tei", "Covor de lacrimi ", "Printesa mea", "De cate ori iubesc", pe versuri de Carmen Aldea Vlad si interpretate maiestuos de Fuego.
Conlucrarea dintre cei doi s-a nascut in urma cu multi ani, la inceputul carierei lui Paul, moment in care Jolt Kerestely i-a acordat o sansa artistului, descoperind potentialul sau si investind in el incredere si determinare. Aceasta legatura s-a perpetuat in timp, iar in urma cu un an, cei doi au inceput sa conceapa un album de suflet, o bijuterie componistica si interpretativa, un album de autor. Acest album va fi lansat in luna iunie a acestui an si va incununa cariera maestrului. Materialul va cuprinde si piesele ce au fost premiate, precum si alte piese ce vor atinge nemurirea artistica si care vor deveni embleme atat pentru maestru, cat si pentru discipol.
  "Ma simt onorat atunci cand spun, cu umila condescendenta, ca am colaborat atat de armonios si ca, din aceasta unire a fortelor creatoare, se va naste un album de autor sublim. O serie de cantece ample, piese ce au atingere de geniu si urme de dramatism imbinat cu sensibilitate. Acest proiect grandios a confirmat, desi nu era nevoie, ca maestrul Jolt ramane in continuare un colos al compozitiei, un punct de referinta pentru tot ceea ce reprezinta muzica romaneasca. Cred in perenitatea creatiei domniei sale, in rezonanta intre oamenii care simt la fel si incearca sa faca lumea mai armonioasa, semanand lumina din noi.
Va ramane "Copacul" viguros al muzicii usoare romanesti, o "Viata de artist" traita intru muzica si frumos, care, in "Dimineti cu ferestre deschise" către "Lumea de dragoste", a invocat "Tacutele iubiri", asternand "Covor de lacrimi" de fericire."
Paul Surugiu - Fuego

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu