~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

luni, 8 aprilie 2013

Fuego - momente de relaxare in Muntii Fagaras

"Romania are o incarcare sublima, care serveste drept scena pentru rolul tainic pe care natura il plamadeste pentru oameni..."

Linistea sufletului, a mintii, a spiritului creator e desavarsita de ceasurile ce vin dupa un zbucium deplin, dupa emotiile intense, dupa momentele de munca asidua si roditoare. Aceasta stare de relaxare completa naste noi si noi pasiuni si mai presus de toate, te face sa redescoperi si acorzi o alta insemnatate valorilor proprii.
Turneul national de primavara "O lacrima de cantec" a poposit in 10 orase, inregistrand succes dupa succes, Fuego resusind sa aduca fragmente de iubire, de linii melodice ample, de emotie si nu in ultimul rand, de bucurie, pentru cei ce au venit sa il asculte si sa il aplaude. 
Periplul prin tara a reprezentat o perioada agitata pentru artist, plina de momente neprevazute, de reintoarceri ale iernii, de satisfactii supreme oferite de public.
 Tocmai de aceea, dupa incheierea turneului, dupa lansarea celor doua proiecte importante ale primaverii, CD-ul "O lacrima de cantec" si DVD-ul "Un suflet romanesc in cantece de odinioara", Paul Surugiu s-a hotarat sa isi acorde cateva clipe de relaxare, in care sa simta si sa cunoasca minunile tinuturilor romanesti, sa poata descoperi teme variante pentru cantece noi.
Si pentru ca inspiratia izvoraste din momentele de introspectie in care tacerea capata nuantele creative ale unui cantec despre oameni si lume, Fuego s-a retras pentru cateva zile in lumea plina de mister a Carpatilor. Din taramul nobil al Fagarasilor, artistul a scris o scrisoare virtuala fanilor sai:
"Dragii mei,
Dintr-o margine de lume, deasupra norilor si-a veacurilor, si parca peste toate minunile vietii, astern pentru voi, un sincer gand. Din culmile cele mai inalte ale Romaniei, va transmit cele mai nobile simtiri, multumindu-va inca o data ca mi-ati fost alaturi atat de mult timp, pastrand in inimi cantecele mele.
Iarna, anotimpul diminetilor si destinul gandurilor mele, e inca prezenta in Fagaras, iar tacerea cuprinsa de lumina sufletului, imi aminteste ca tara aceasta macinata de vremi, de dureri inabusite, de zambete frante, e una dintre cele mai frumoase ale intregului pamant, prin toate locurile-i mirifice, care respira seninatatea.
E atat de mandra si semeata zona Fagarasului, incat dorul sau paleste in fata furtunilor si luna, soarele, marea saruta inima acestui pamant enigmatic.
Casa a sufletului meu sunt Carpatii fascinanti, in care ma descopar in alte si alte forme, ce capata, de fiecare data, noi valente. Cu horele istoriilor apuse, cu pamantul impovarat de lacrimi, de sclipirea picurilor de viata si-a fulgilor de nea, de vers si joc, Carpatii romanesti reprezinta pentru mine, locul in care pun luminii zavor si in care imi asez trairile si gandurile, acordandu-le importanta cuvenita.
Iubesc taramul romanesc, cu vaile, cu muntii si codrii parfumati, rasfirati printe nori, ce servesc drept acoperis al unei lumi fascinate de poezia neamului, de arta autentica, de valorile nealterate ce trebuie pretuite ca pe o comoara inestimabila.
Imi place sa descopar locuri si sensuri noi in tara mea, sa imi gasesc inspiratia in vrajitele fereastre catre asfintit, caci Romania are o incarcare sublima, care serveste drept scena pentru rolul tainic pe care natura il plamadeste pentru oameni."
Paul Surugiu - Fuego
Asociatia Culturala "Regal D'Art"

5 comentarii:

 1. Linistit, relaxat, zambitor....ne bucuram pentru Paul ....ne transmite si noua aceeasi stare de bine!

  RăspundețiȘtergere
 2. Un loc mirific, unde linistea domneste zi si noapte... e locul prielnic pentru intalnirea cu tine insuti, unde gandurile si visurile iau amploare ...
  Iti doresc sa fii fericit !

  RăspundețiȘtergere
 3. O descriere frumoasa a acelor locuri,relaxare binemeritata si creativitate pe masura nivelului la care esti cotat,adica inalta tinuta artistica!

  RăspundețiȘtergere
 4. Petronela Costinescu8 aprilie 2013, 20:49

  Unul dintre cei mai simpatici si îndrăgiti interpreti ai României ! Tu ești!

  RăspundețiȘtergere
 5. Luminita Macovei8 aprilie 2013, 20:54

  Dupa munca... si rasplata...

  RăspundețiȘtergere