~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

joi, 14 martie 2013

"Tot ce-i romanesc nu piere!"


Fuego lanseaza un nou DVD:
"Un suflet romanesc
in cantece de odinioara"

In cadrul turneului sau national - "O lacrima de cantec", care va poposi in aceasta luna, in 12 orase, Fuego va lansa un nou DVD:
"Un suflet romanesc
in cantece de odinioara".
Va prezentam, in exclusivitate, coperta acestui material, ce va va oferi bucuria revederii concertului extraordinar "Ce faci asta-seara, tu?", pe care Fuego l-a sustinut in anul 2010, pe scena Teatrului "Mr. Gh. Pastia" din Focsani, in cadrul turneului national cu acelasi nume.
La realizarea acestui DVD, care aduce in prim-plan lumea de altadata, o poveste omogena, ritmata, cu aer burghez, din perioada interbelica, cu parfum de reverente si curtoazie, surprins dulce-amarui de bijuteriile muzicale pe care Fuego le interpreteaza alaturi de grupul Anatoly din Brasov, si-au adus contributia: echipa emisiunii "Familia Favorit", producatorul Valentina Herta, Casa de Productie "Euromusic" Cluj Napoca si S.C. "Hidroconstructia" S.A. Bacau.
Intr-un decor doldora de mofturi, cu moftangii ilustri, in care valoarea piere pe o umbra desueta, e necesar sa pastram in continuare viu spiritul unei lumi pitoresti, iar farmecul cadentelor sale sa se regaseasca in acest peisaj, cu accentele-i boeme si sclipirile ludice.
Caci... "tot ce-i romanesc nu piere" si doar arta neviciata mai poate razbate in haos, mai are putere sa demonstreze ca esenta sta in muzica de altadata, ca misterul timpului decoreaza realitatea conferindu-i nuantele pe care nenea Iancu le surprindea in
operele-i satirice.
Iar nemurirea acestor cantece e data tocmai de actualitatea si de nobletea cu care-si invesmanteaza corola calitatii, care se transforma din simpli pioni intr-un gramofon al spiritului patriotic, o comoara de minuni ce trebuie pretuita, cunoscuta, cantata si promovata.
Cu alte cuvinte... veti putea redescoperi sufletul romanesc, surprins veridic in compozitiile de odinioara.

3 comentarii:

 1. Astept cu drag sa cante si pt brasoveni in 28.03.2013.

  RăspundețiȘtergere
 2. Petronela Costinescu16 martie 2013, 20:28

  Multumim, Paul, pentru tot si mult succes!

  RăspundețiȘtergere
 3. Ne vedem la spectacolul de la PLOIESTI, de pe 21 martie 2013.

  RăspundețiȘtergere