~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

marți, 12 februarie 2013

"Muzica, notele, ritmul pianului imi insufla o stare speciala..."


Fuego compune muzica vibranta pentru suflet

 A trai pentru muzica, a-ti darui intreg destinul acesteia, nu inseamna doar a o interpreta, ci si a o crea. Fuego este un astfel de artist, care isi faureste singur linia melodica si care, pe langa acorduri romantice, pune in aceste piese si o parte din sufletul sau. Compune atat muzica usoara, cat si populara, iar creatiile sale s-au bucurat, de-a lungul timpului, de apreciere din partea publicului, devenind slagare.
In ultima perioada, a compus mai multe cantece, dintre care amintim: "Povestea acordeonului", "Carpatii scriind", "Moldovenii joaca bine" sau "Priveste-ma!" (in duet cu Mirabela Dauer), acestea urmand a fi incluse pe viitoarele materiale discografice.
Artistul afirma ca pentru dansul, sunetele, scena, publicul, cariera sunt surse necontenite de inspiratie in fiecare zi, pentru noi cantece, continuandu-si astfel drumul in tabloul artei romanesti.
"Muzica, notele, ritmul pianului imi insufla o stare speciala, iar fiecare piesa compusa de mine, are in spate o poveste frumoasa. Realizez melodii pentru cei care au nevoie de caldura si simt ca se pot exprima prin intermediul cadentelor si al fascinantelor trairi conturate de cea mai misterioasa forma de magie.
Lev Tolstoi spunea ca "muzica este stenografia emotiei", dar atunci cand emotia devine stenografie pentru insasi muzica, sentimentul ca opera ta ajunge acolo unde si-a propus, in inima publicului tau, este desavarsit de reactia acestuia in concerte. Si nu exista bucurie si implinire mai mare decat aceea de a sti ca munca ta, ca pasiunea si intensitatea pe care le consumi in a contura fractiuni de arta, sunt admirate, impartasite, iubite de cei ce percep la adevarata valoare sunetele reale, complexe si le simt ca fiind vibratii ale inimii pe intelesul tuturor."
Paul Surugiu le pregateste fanilor sai mai multe surprize. Pe langa albumul in care se vor regasi piesele compuse chiar de el, precum si alte bijuterii in prima auditie, pana in luna aprilie vor fi lansate inca doua materiale, de autor.
Unul dintre acestea va fi impreuna cu Maria Stoianov, compozitoare din Basarabia, cea care a afirmat despre Fuego, in cadrul concertului "Destin", de pe 10 octombrie 2012, ca acesta este "cel care poarta stindardul Basarabiei in Romania, fiind un veritabil ambasador al muzicii."
Al doilea CD va fi lansat in apropierea sarbatorilor pascale si il va avea in prim plan pe maestrul Jolt Kerestely, cel care, impreuna cu un pian si o voce - cea a lui Paul, a creat un album monument, un album demn de bogatia pe care muzica romaneasca o lasa perenitatii.
Asociatia Culturala "Regal D'Art"

2 comentarii:

  1. Fotografiile cu Paul la pian, cuvintele frumoase despre muzica, ritmul pianului....toate acestea se incadreaza perfect in "Povestea pianului"...

    RăspundețiȘtergere
  2. Paul, iti doresc multa fericire si sosirea primaverii sa-ti insenineze viata. Un buchet de flori de liliac sa te astepte la prag, iar razele soarelui sa-ti mangaie chipul daruindu-ti un zambet dulce si suav, care te insoteasca pe cararile vietii.Valurile vietii sa fie mult mai blande si drumul vietii sa-ti fie presarat cu petale de trandafir. Iti doresc multa fericire pentru ca meriti. Esti un artist talentat si un om deosebit care aduce multa bucurie in vietile oamenilor si un strop de speranta.Viata oamenilor este mai frumoasa datorita tie. Iti multumesc ca existi!

    RăspundețiȘtergere