~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

miercuri, 19 septembrie 2012

FUEGO - o lacrima de cantec...


Taina cantului de suflet

"(...) Cu infrigurarea emotiilor de pe portativ, sub luna ce se topeste si adoarme in muzica sa, Fuego lasa muzicii romanesti, cu fiecare proiect, creatie si concert initiat si lansat, o comoara de nepretuit, o orchestra ritmica de trairi contrastante, cu valente ambigue, in schimb doldora de substante parfumate de cantec, scaparate din imensul univers al purititatii si al entitatilor sublime. 
Colaborarea sa cu maestrul Grigore Vieru, poetul ales al neamului romanesc, cel pe care Creatorul nu l-a inzestrat cu talent, ci cu o urma de dumnezeire, a fost probabil, momentul in care Fuego si-a gasit cu adevarat identitatea artistica si a constientizat ca el si opera lui nu ii mai apartin. E a tuturor, iar pentru acestia trebuie sa aduca jertfa pe altarul dragostei.
Intreaga comoara, de cantec si poezie, de vers pasionant si idei ce incendiaza constant constiinta, se va regasi in volumul „Testament pentru Fuego”, volum care va cuprinde poemele lui Grigore Vieru, din ultimele clipe de jertfa pentru creatie, dedicate cu noblete si sinceritate celui care i-a descoperit, asimilat si apoi impartasit, cel mai elocvent, atingerea de geniu. Aceasta editie de colectie va fi editata de catre Asociatia Culturala „REGAL D’ART”, in colectia „Regal de poezie” si, ulterior, lansata in cadrul concertelor unite sub cupola destinului, de pe 9 si 10 octombrie, care se vor desfasura la Palatul National „Nicolae Sulac” din Chisinau.
Cu o grafica perfecta, cu o legare cum doar in editiile regale ti-e dat sa intalnesti, acest volum, dedicat atat bibliofililor, cat si tuturor celor care simt si cred ca muzica si poezia reprezinta fundamentul romanului, va devoala marginile absolute ale unei lucrari de exceptie despre
un poet genial si un artist ce se topeste in melancolia reverberatiilor sale."

Narcis Avadanei
Click pe foto:2 comentarii:

  1. Extraordinar articol! Felicitari jurnalistului pentru acest articol extrem de bine documentat.

    RăspundețiȘtergere
  2. Marinela I. Agape22 septembrie 2012, 20:02

    Rar ne este dat sa citim astfel de articole presarate cu atatea cuvinte frumoase la adresa unui artist. O incantare sa parcurgi aceste randuri...

    RăspundețiȘtergere