~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

sâmbătă, 19 iunie 2010

15 iunie 2010 - "Curierul Zilei"


Searã extrem de emoţio­nan­tã, duminicã, în Sala Ma­re a Teatrului "Al. Davila", din Piteşti. Paul Surugiu, alias Fuego, a revenit pe scena piteşteanã într-un spectacol prezen­tat în pre­mierã aici. A fost vorba de concertul extraor­di­nar "Ce faci, astã-searã, tu?", care a cuprins o mulţime de refrene din perioada interbelicã, puse în valoare de vo­cea sa deosebitã. Fuego a revenit la Piteşti dupã o absenţã de cîteva luni, cauzatã de decesului tatãlui sãu, care s-a produs în martie.

Biletele s-au epuizat în doar cîteva zile

Solistul a suferit şi suferã enorm dupã tatãl sãu, care a fãcut infarct, şi, fiindcã muzica este viaţa lui, şi-a început turneul prin ţarã cu acest spectacol, pe 26 aprilie. Cele mai recente reprezentaţii le-a avut în Republica Moldova, unde are foarte mulţi fani, care l-au susţinut în clipele grele prin care a trecut. Sala Mare a teatrului piteştean a fost arhiplinã, admiratorii solistului au stat şi în picioare, iar biletele la spectacol s-au epuizat rapid, în doar cîteva zile, în ciuda crizei economice. Solistul a fost însoţit în tot turneul, pe care l-a finalizat la Piteşti, de formaţia sa, cu care colaboreazã de ani de zile, precum şi de cei trei tineri talentaţi ce formeazã grupul vocal Anatoly, din Braşov: Andrada Mureşan, Gabriel Baciu şi Ciprian Cucu. Într-un decor care ne-a introdus în atmosfera interbelicã, pe vremea cînd Zavaidoc încînta lumea bunã a Bucureştiului cu melodiile sale, Fuego a cîntat refrene celebre, printre ele numãrîndu-se şi "Zaraza", "Ce faci, astã-sea­rã, tu?", "Sub balcon eu ţi-am cîntat o serenadã", "Cel mai frumos tan­go din lume" şi multe altele.
Toate sînt melodii vechi, din Bucureştiul de altãdatã, aduse într-un aer nou, fiind orchestrate de interpret. Fuego a cîntat şi o melodie nouã, în memoria tatãlui sãu, timp în care lacrimile i-au scãldat faţa. În ciuda cãldurii infernale, solistul n-a dat semne de obosealã şi a reuşit sã cînte aproape douã ore. 
Fanii au cîntat refrenele alãturi de Fuego şi l-au rãsplãtit cu foarte multe aplauze, ridicîndu-se în picioare. Solistul a primit o mulţime de flori şi cadouri de la admiratorii lui. Interpretul a subliniat faptul cã este angajat al Teatrului "Al. Davila" nu pentru cartea de muncã, ci pentru publicul cald de aici.
A fost ultima întîlnire a în­drãgitului solist cu pu­blicul piteştean, înaintea încheierii acestei stagiuni, urmînd ca, din toamnã, sã revinã cu un alt spectacol, pentru a-i bucura pe admiratorii lui cu melodii noi.
(Iulia Şutan)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu