~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

sâmbătă, 10 aprilie 2010

FUEGO - invitat la Antena 2

FUEGO - invitatul lui
Florin Condurăţeanu

Photobucket
Sâmbătă, 10 aprilie 2010, postul tv Antena 2 a difuzat emisiunea lui Florin Condurăţeanu - "Convenţional", dedicată poetului Grigore Vieru.
Invitatul lui Florin Condurăţeanu a fost Paul Surugiu (FUEGO), pentru că, nu-i aşa, cine putea - mai bine decât FUEGO - să vorbească despre marele poet?
Aşa cum spunea şi sub-titlul emisiunii -
 "A fost odată Grigore Vieru...", 
emisiunea s-a dorit a fi o poveste prin care imaginea poetului Basarabiei să fie readusă în memoria privitorilor.
Photobucket
Totul s-a închegat sub forma unui dialog cald, plin de sensibilitate, dragoste, respect şi admiraţie, închinat memoriei lui Grigore Vieru.
Photobucket
FUEGO şi-a amintit cum a început prietenia sa cu poetul ("Mă leagă cele mai frumoase amintiri de acest mare poet, deşi l-am cunoscut doar 3 ani..."), ce a însemnat Vieru pentru el şi ce clipe minunate au petrecut împreună.
Şi-a exprimat regretul că maestrul a plecat atât de curând şi de nedrept dintre noi, însă a ţinut să precizeze că el a fost ultimul care l-a îmbrăţişat şi că niciodată nu-l va da uitării.
Photobucket
De-a lungul emisiunii, FUEGO a interpretat mai multe melodii: 
"Basarabie", "Casa părintească", "Copil din flori", "Frumoaso, tu, floarea mea aleasă", "Cântaţi cu mine", "Sărut mâna, domnişoară"...
Photobucket
... dar a recitat şi minunate versuri din creaţia lui Grigore Vieru.
Emisiunea se va difuza şi în reluare duminică dimineaţă, 11 aprilie 2010, începând cu orele 10.30.
Photobucket

Un comentariu:

  1. Referitor la emisiunea lui Florin Condurateanu, producator TV remarcabil prin valoroase realizari in lunga sa cariera, sunt incantata de acest episod in care a plasmuit un eveniment extraordinar gratie invitatului Paul, Fuego, cum obisnuia maestrul Grigore Vieru sa i se adreseze. Meritorie ii este preocuparea de a centra atentia catre marile valori, mandriii ale neamului romanesc.
    Creatia lui Grigore Vieru, bine ar fi sa fie pusa la loc de cinste in sistemul educational romanesc, elevi mici si mari sa beneficieze de arta, talcul educativ si adevarurile istorice care razbat din poezia vierusciana.
    Paul Surugiu, Fuego, talent marcat de unicitate, ce singur se impune in lumea artistica, aduce prin vocea sa generoasa si tandra o forta electrizanta care capaciteaza suflete si spirite indreptandu-le catre frumusete si lumina.
    Felicitari pentru realizator si mult succes pentru invitatul Paul,Fuego in drumul lung de glorii ce-l are de parcurs.Tatiana G

    RăspundețiȘtergere